Antena 3 CNN Actualitate Martorii la accidentul în care a murit Raisa, chemaţi pe rând la audieri. Avocatul Adrian Cuculis: "Avem o nouă probă în dosar"

Martorii la accidentul în care a murit Raisa, chemaţi pe rând la audieri. Avocatul Adrian Cuculis: "Avem o nouă probă în dosar"

Martorii accidentului în care a murit Raisa vor veni pe rând la poliţie să spună tot ce au văzut. Anchetatorii vor să afle de la aceştia cum a avut loc impactul fatal, dar şi cum a reacţionat poliţistul imediat după accident.

Martorii la accidentul în care a murit Raisa, chemaţi pe rând la audieri. Avocatul Adrian Cuculis: "Avem o nouă probă în dosar"
de Cristi Popovici    |    17 Ian 2022   •   13:59

Agentul care a spulberat-o mortat pe Raisa a fost deja audiat, dar le-a spus anchetatorilor că nu îşi aminteşte unele lucruri pentru că era în stare de şoc.

Cristi Popovici este la sectia de politie şi vine cu mai multe informaţii.

Detalii în exclusivitate despre audierile de astăzi

"Au fost ultimele audieri care au avut loc la Poliţia Rutieră, deorece dosarul se mută de aici mai departe către procurorii Parchetului din Sectorul 1. Martorii care au venit astăzi la audieri au fost cei care au participat la cercetarea de la faţa locului şi unul din ei chiar a filmat cu telefonul mobil momentul în care poliţistul a fost testat cu aparatul drager, această filmare reprezentând probă la dosar, mai ales că au fost multe voci care acuzau muşamalizarea celor întâmplate, testul cu alcooltestul a fost zero, din fericire pentru poliţist. 

Părinţii Raisei cer prin vocea avocatului şi implicarea Primăriei Capitalei în acest dosar, prin Administraţia Străzilor, deoarece au fost nenumărate sesizări din partea locatarilor din zonă către Administrația Străzilor, ca trecerea de pietoni unde a fost accidentată mortal Raisa și rănită grav prietena ei, să fie semnalizată mai bine, să fie puse marcaje. Din 2018 oamenii de acolo fac sesizări peste sesizări, însă până acum nu au primit niciun răspuns. 

Cât despre starea de sănătate a celei de-a doua fete, aceasta se află încă internată în spital, se recuperează bine fizic, însă mental va avea nevoie de mai multe săptămâni, spun psihologii. Ea este principalul martor în acest dosar și posibil să fie audiată, însă peste câteva săptămâni, când se va recupera cât de cât, după șocul emoțional produs", a transmis Cristi Popovici, reporter Antena 3.

Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei: "Avem o nouă probă în dosar"

Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei, copila ucisă de un poliţist pe trecerea de pietoni din Capitală a făcut dezvăluiri grave de la audierile care au avut loc astăzi, la Brigada Rutieră Udrişte.

"În decursul timpului s-au făcut mai multe plângeri cu privire la proasta semaforizare de acolo. Cea mai importantă informaţie este că la aceste petiţii nu s-a dat niciun fel de răspuns, toate lucrurile au rămas exact la fel.  Acum, Administraţia Străzilor a Municipiului Bucureşti s-ar putea să fie cooptată în acest proces, din mai multe puncte de vedere, să răspundă inclusiv penal pentru că nu a luat nicio măsură cu privire la semnalizarea corespunzătoare. Martorul a depus astăzi niste imagini si discuţii pe mail cu această Administratie la care nu a primit raspuns.

În anii trecuti acea semaforizare, acel indicator cu trecerea de pietoni era atât de bine ascuns, încât nici nu îţi dădeai seama că e o trecere de pietoni. Acum lucrurile s-au schimbat, avem acea semaforizare, acel indicator, însă, în continuare, marcajul de pe jos nu arăta că e trecere de pietoni acolo. Toată declaraţia aceasta va fi transmisă către procuror şi se va lua în discuţie, dacă, inclusiv această Administraţie a Străzilor, mai pe scurt Primăria Capitalei, o să fie cooptată în procesul penal. Din punct de vedere pecuniar al despăgubirilor morale, ar trebui să răspundă", a declarat avocatul Adrian Cuculis, luni, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: politist Raisa matori Adrian Cuculis audieri
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close