Antena 3 CNN Actualitate El este Mario, elevul din Gorj calificat la patru olimpiade naționale. Domeniul inedit în care vrea să înceapă o carieră

El este Mario, elevul din Gorj calificat la patru olimpiade naționale. Domeniul inedit în care vrea să înceapă o carieră

Mario Scurtu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național "Ecaterina Teodoroiu" din Târgu Jiu, este multiplu medaliat la olimpiadele naționale și la concursurile internaționale.

El este Mario, elevul din Gorj calificat la patru olimpiade naționale. Domeniul inedit în care vrea să înceapă o carieră
Sursa foto: Arhivă personală
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Apr 2024   •   21:27

Mario Scurtu s-a calificat la patru olimpiade naţionale.

La Olimpiada de Matematică, liceanul a obținut medalia de bronz, iar marți, 23 aprilie 2024, a participat la Olimpiada de Fizică, unde speră să obțină un rezultat foarte bun.

"Subiectele au fost de nivel mediu. Nu au fost în totalitate dificile, deși au fost și unele grele. Sper să obțin un rezultat bun. Au participat 469 de elevi de la clasele VI-XII", a relatat Mario.

Acesta va participa la "barajele" de la Olimpiada de Fizică și la Olimpiada de Astrofizică, la finalul lunii mai, care va avea loc la Iași.

"Vorbim de o pasiune foarte mare față de științele exacte și de aspirație foarte înrăită către acest vis, care este corelat cu pasiunea mea pentru Cosmos, astfel că s-a născut pasiunea mea pentru Fizică și, ulterior, Matematica sub formă de instrument al Fizicii și, apoi, disciplinele conexe, cum ar fi Lingvistica, și mai specializată, cum este Astrofizica", a spus Mario, potrivit Adevarul.

Mario este multiplu medaliat la olimpiadele naționale și la concursurile internaționale.

"După ce termin liceul, aş vrea să continui studiile în străinătate, pentru că am o pasiune faţă de Fizică şi Astrofizică. Mă văd studiind și profesând în fizică.(...)

Mi-aș dori să activez în domeniul astrofizicii sau al fizicii. Cercetarea în ţara noastră, în aceste domenii, nu este bine finanţată. Nu am prea multe posibilităţi de dezvoltare", a mai spus Mario Scurtu.

×
Subiecte în articol: Mario Scurtu Olimpiade Gorj Târgu Jiu
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close