Antena 3 CNN Actualitate Mălina Harasim, singura elevă din Paşcani care a luat nota 10 la BAC şi la Evaluarea Naţională

Mălina Harasim, singura elevă din Paşcani care a luat nota 10 la BAC şi la Evaluarea Naţională

O elevă a reuşit o performanţă greu de egalat. Ea a luat nota 10, atât la Evaluarea Naţională din 2018, cât şi la BAC în acest an. Mălina Harasim este singura elevă din Paşcani care a luat nota 10 la BAC. În plus, ea a terminat liceul ca şefă de promoţie. În judeţul Iaşi au fost în total 8 elevi care au avut media finală 10.

Mălina Harasim, singura elevă din Paşcani care a luat nota 10 la BAC şi la Evaluarea Naţională
Sursa foto: Antena 3
de Gigi Cojocaru    |    01 Iul 2022   •   09:53

Adolescenta este din oraşul Paşcani şi spune că de când era mică voia să ştie cât mai multe, să studieze şi să fie un copil altfel.

"Îmi plac toate materiile, cel puţin şi istoria şi geografia mă fascinează tare pentru că îţi creezi o cultură generală foarte bogată. M-am descurcat foarte bine şi la ştiinţele exacte, la matematică, la biologie, la chimie. Câte un pic din toate. Nu aş putea să zic clar că am un profil umanist sau real. Eu am învăţat cu drag la toate", a declarat Mălina Harasim pentru Antena 3.

Mălina a dorit să împărtăşească şi cu ceilalţi elevi secretul succesului ei.

"Să caute dincolo de şcoală, ce le place lor să citească, orice le pică în mână, orice carte. Rezultatele vin de la sine, nu trebuie să le urmăreşti neapărat. Nu trebuie să fie ţinta să iei 10. Ţinta ta trebuie este să ştii că ai dat tot ce e mai bun din tine, că ai fost cea mai bună variantă a ta acolo şi că ai încercat să schimbi ceva şi la tine spiritual, nu numai în ce priveşte şcoala", a explicat tânăra.

Directoarea liceului Miron Costin din Paşcani, unde a învăţat Mălina, este foarte mândră de rezultatele elevei.

"Încă plutesc. Sunt încă într-o stare de euforie, pentru că Mălina îmi este elevă din clasa 5-a. La Evaluarea Naţională a luat tot 10. A fost şef de promoţie, şi la clasa 8-a şi la clasa 12-a tot cu media 10. Fiindu-i profesor de matematică mă bucur pentru că rezultatul ăsta i se datorează în primul rând ei, muncii pe care a depus-o şi este o recompensă pe care o merită", a precizat Mihaela Anuşca, directorul Liceului Teoretic "Miron Costin" din Paşcani.

În continuare, Mălina Harasim vrea să urmeze studiile Facultății de Drept. Este hotărâtă să rămână în ţară şi să fie un exemplu pentru toţi adolescenţii din România.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close