Antena 3 CNN Actualitate Justiție Magistrații, proteste împotriva OUG pe legile justiției. Câteva Parchete își suspendă activitatea temporar

Magistrații, proteste împotriva OUG pe legile justiției. Câteva Parchete își suspendă activitatea temporar

Magistrații, proteste împotriva OUG pe legile justiției. Câteva Parchete își suspendă activitatea temporar
22 Feb 2019   •   18:30

Sute de magistrați au ieșit, vineri seara, pe treptele Palatului de Justiție din București. Aceștia au adus cu ei mai multe bilete și mai multe foi pe care au scris faptul că protestează împotriva OUG pe legile justitiei.

Pe trotuarul din fața Palatului de Justiție s-au adunat, în semn de susținere a magistraților, și câteva zeci de protestatari #rezist.

Protestele din Justiţie se extind. Mai multe Parchete îşi suspendă activitatea temporar săptămâna viitoare în urma ordonanţei care modifică legile justiţiei. 

La Parchetul de pe lângă judecătoria Constanța a început protestul procurorilor. Aceștia protestează împotriva modificărilor din Justiție.

De luni, Parchetul a anunțat că își suspendă activitatea pentru trei zile. 

Și judecătorul Cristi Dănileţ anunţă că Tribunalul Cluj Napoca îşi întrerupe activitatea săptămâna viitoare, în semn de protest faţă de ordonanţa care modifică legile justiţiei. 

Informaţia nu a fost confirmată oficial de conducerea instituţiei. Ar fi o premieră ilegală, deoarece greva în justiţie nu este permisă. 

În această perioadă ar urma să fie judecate doar cauzele urgente, iar mai mulţi judecători, care au ieşit în stradă, i-au cerut Președintelui CSM și lui Klaus Iohannis să sesizeze CCR.

Citește și: Tudorel Toader, anunț despre modificările din Justiție: OUG nu se referă la procurorul-șef european

×
Subiecte în articol: proteste justitie Klaus Iohannis
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close