Antena 3 CNN Actualitate Locale Victima unui accident rutier, lăsată să zacă pe asfalt, în ploaie, de doi polițiști, pentru că "respira". IPJ Brașov anunță o anchetă internă

Victima unui accident rutier, lăsată să zacă pe asfalt, în ploaie, de doi polițiști, pentru că "respira". IPJ Brașov anunță o anchetă internă

Conducerea Poliţiei Judeţene Braşov a dispus demararea unei anchete interne, după ce doi poliţişti din Codlea ar fi lăsat victima unui accident rutier să zacă pe asfalt, în ploaie.

Victima unui accident rutier, lăsată să zacă pe asfalt, în ploaie, de doi polițiști, pentru că "respira". IPJ Brașov anunță o anchetă internă
Sursa foto: Facebook/ Semnal
de Mia Lungu    |    17 Noi 2023   •   20:06

Accidentul s-a produs în dimineaţa zilei de joi, pe strada Lungă, din localitatea Codlea. O şoferiţă de 19 ani a accidentat un bărbat, de 35 de ani, pe o trecere pentru pietoni aflată la câteva zeci de metri de sediul Poliţiei Codlea.

Victima, rănită grav, a fost lăsată să zacă pe asfalt, fără ca vreunul dintre poliţiştii veniţi la locul accidentului să încerce să îi acorde ajutor.

Atitudinea poliţiştilor a provocat mânia martorilor. Un bărbat l-a admonestat pe unul dintre poliţişti, întreaga scenă fiind filmată. ”Pulsul l-ai luat, să vezi dacă mai trăieşte, să vezi dacă respiră?”, îl întreabă pe poliţist un bărbat, iar omul legii răspunde: „Nu i-am luat pulsul...”.

”Păi nu? Păi de ce nu i l-ai luat mă, că eşti învăţat... că ai făcut miliţia. E posibil aşa ceva? Un om să stea... ia uitaţi-vă la el! Şi nu faceţi nimic? Băi, nimic nu faceţi? Băi, în ce ţară trăim? Dacă îl mişc vă luaţi de mine. Îl mişc eu, dom-le, să văd dacă respiră. Cum puteţi să lăsaţi aşa un om căzut de zece minute? Nu vă e ruşine?”, se mai aude bărbatul spunându-le poliţiştilor.

Un bărbat lovit de mașină, chiar pe trecerea de pietoni din fața sediului Poliției Codlea, a stat aproape 20 de minute inconștient. Polițiștii nu i-au acordat primul ajutor iar ambulanța a venit după 20 de minute.

Momente șocante la Codlea. Un bărbat lovit de mașină, chiar pe trecerea de pietoni din fața sediului Poliției Codlea, a stat aproape 20 de minute inconștient. Polițiștii nu i-au acordat primul ajutor iar ambulanța a venit după 20 de minute, DEȘI SEDIUL LOR SE AFLĂ LA 70 DE METRIU DE LOCUL ACCIDENTULUI. Din păcate, bărbatul accidentat este în comă. Poliția a transmis că se efectuează verificări ca urmare a unui accident de circulație ce a avut loc în această dimineață, pe strada Lungă, din localitatea Codlea. În accident a fost implicat un autovehicul la volanul căruia se afla o tânără de 19 ani care, în zona unei treceri pentru pietoni, ar fi surprins și accidentat un bărbat, de 35 de ani, aflat în traversarea drumului.

Posted by Semnal on Thursday, 16 November 2023

Martorii acuză şi că ambulanţa a venit după 20 de minute la locul accidentului, deşi sediul staţiei locale este aproape.

După ce imaginile au apărut în spaţiul public, oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov au anunţat, prin Compartimentul Relaţii Publice, că se fac verificări interne.

”La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, în baza dispoziţiei inspectorului şef, a fost solicitată efectuarea de verificări, cu celeritate, prin structura de control intern. Cercetările vizează stabilirea situaţiei de fapt, identificarea unor eventuale sincope în protocolarea evenimentului, precum şi stabilirea unor mecanisme de îmbunătăţire a modului de acţiune în ceea ce priveşte intervenţia în situaţii cu caracter de urgenţă.

De asemenea, în acest context, s-a dispus reinstruirea poliţiştilor cu privire la modul de intervenţie şi de acţiune în situaţia sesizării/producerii unor astfel de evenimente. Reiterăm faptul că poliţiştii din cadrul instituţiei noastre au obligaţia de a manifesta profesionalism şi empatie în timpul interacţiunilor cu cetăţenii, mai ales în situaţiile în care viaţa şi integritatea fizică a acestora sunt in pericol. De altfel, fiecare misiune trebuie desfăşurată în spiritul respectului pentru lege şi pentru cetăţean”, a transmis conducerea Poliţiei Judeţene Braşov.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close