Antena 3 CNN Actualitate Locale Un vas în pericol să se scufunde la Vama Veche a cerut ajutor, azi-noapte. Salvatorii români au intervenit în condiții de vânt puternic

Un vas în pericol să se scufunde la Vama Veche a cerut ajutor, azi-noapte. Salvatorii români au intervenit în condiții de vânt puternic

O intervenție a salvatorilor români pe mare a avut loc azi-noapte, în sprijinul unui vas aflat în largul coastei din dreptul localității Vama Veche.

Un vas în pericol să se scufunde la Vama Veche a cerut ajutor, azi-noapte. Salvatorii români au intervenit în condiții de vânt puternic
Sursa foto: ARSVOM
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Sep 2023   •   11:51

Potrivit unui anunț făcut de Căpitănia Mangalia, în cursul nopții 25 spre 26 septembrie velierul Minorca era în pericol de scufundare, acesta luând apa la bord.

În jurul orei 03:30, Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) a solicitat ajutorul navei SAR (Search and Rescue, căutare și salvare, n.r.Theia, aparținând Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, ARSVOM, pentru a acorda asistență velierului care lua apă.

Theia, cu echipajul format din comandantul Lucian Drăghici, ofițerul mecanic Călin Valerică și timonierul Aurel Drăgănoiu, s-a deplasat în direcția indicată de MRCC, respectiv la est de Vama Veche.

Citește și: Nava Seama, avariată de o explozie în apele teritoriale românești, a eșuat controlat la vărsarea Dunării în Marea Neagră

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În această intervenție, echipajul de salvatori a folosit pompa mobilă de santină a navei pentru a scoate apa din interiorul vasului în pericol de scufundare.

Velierul Minorca, având la bord cinci persoane de naționalitate română, a fost remorcat de către SAR Theia și adus în condiții de siguranță în Portul Turistic Mangalia.

Intervenția a fost una destul de dificilă din cauza vremii nefavorabile, cu vânt puternic, având forța 6 pe scara Beaufort, potrivit autorităților.
 

×
Subiecte în articol: SAR Theia Minorca mangalia scufundare
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close