Antena 3 CNN Actualitate Locale Ursoaică cu pui, filmați în apropierea blocurilor, în Slănic Moldova

Ursoaică cu pui, filmați în apropierea blocurilor, în Slănic Moldova

O ursoaică cu pui a ajuns până în apropierea blocurilor de locuințe din Slănic Moldova, fiind filmați de unii localnici de pe balconul apartamentului. Urșii căutau mâncare în ghena de gunoi.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iun 2023   •   15:03

Ursoaică și cei doi pui ai săi au fost filmați plimbându-se printre blocurile din Slănic Moldova. Au ajuns până în apropierea blocurilor de locuințe, fiind filmați de unii localnici de pe balconul apartamentului. Urșii căutau mâncare în ghena de gunoi.

Citește și: Tanczos Barna a ordonat uciderea a 500 de urşi în ultima zi la Ministerul Mediului

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Întâmplarea a avut loc sâmbătă dimineață, 17 iunie. Urşii au devenit o prezenţă obişnuită pentru locuitorii din oraşul băcăuan Slănic Moldova.

Animalele coboară din ce în ce mai des în localitate în căutarea hranei.

Jandarmii montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău s-au deplasat în zona unde și-a făcut apariția ursoaica cu cei doi pui, pentru asigurarea măsurilor de protecție.

În urma verificărilor și acțiunilor desfășurate de forțele de ordine, respectiv folosirea semnalelor acustice și luminoase, ursoaica cu cei doi pui nu a fost găsită în aria extinsă de căutare. 

Citește și: ”Putea oricând să intre peste noi, peste copiii mei” | Casa de vacanță din Predeal a unui medic celebru, devastată de un urs

Pentru siguranța celor care au ales să își petreacă sfârșitul săptămânii în zona montană, jandarmii vor fi prezenți în stațiunile Slănic Moldova și Târgu-Ocna, pe traseele turistice și în zonele de agrement, pregătiţi să intervină în ajutorul persoanelor aflate în dificultate. 

”De asemenea, jandarmii montani desfășoară permanent activități de informare și îndrumare a turiștilor și proprietarilor de pensiuni/hoteluri de pe raza stațiunilor cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte într-o situație în care este constatată prezența unui animal sălbatic, starea traseelor turistice, despre echipamentul necesar pentru practicarea drumeţiilor, precum şi cu privire la alte pericole la care se pot expune”, transmite Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.

Citește și: Cinci urşi terorizează o comună din Prahova de două săptămâni. Oamenilor le este frică să iasă din case

Pentru siguranța dumneavoastră și pentru prevenirea situațiilor nedorite, jandarmii montani băcăuani recomandă:

  • în cazul în care întâlniți animale sălbatice, nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni;
  • să vă echipați corespunzător zonei montane;
  • să folosiți doar traseele marcate şi să urmăriți marcajele de pe traseu;
  • să nu distrugeți semnele de orientare turistică ale traseelor. 

Jandarmii le recomandă cetăţenilor să apeleze numărul unic de urgenţă 112 când văd animale sălbatice în zona aşezărilor umane, deoarece acestea pot reprezenta un real pericol atât pentru oameni, cât și pentru animale.

×
Subiecte în articol: ursoaica Slănic Moldova
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close