Antena 3 CNN Actualitate Locale Alertă maximă în Ploieşti! Un urs a cutreierat noaptea pe străzile oraşului | Animalul este de negăsit

Alertă maximă în Ploieşti! Un urs a cutreierat noaptea pe străzile oraşului | Animalul este de negăsit

Este în continuare alertă în Ploieşti după ce ursul periculos văzut pe străzile din oraş este de negăsit.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mar 2024   •   08:17

Mai mulţi vânători, jandarmi şi poliţişti locali au desfăşurat o acţiune de căutare a animalului.

Acesta ar cântări peste 250 de kilograme şi este de două ori mai mare decât exemplarele care au mai fost văzute până acum în zonă.

Autorităţile au emis mai multe mesaje Ro-Alert, iar oamenii au fost îndemânaţi să nu se apropie şi, mai ales, să nu se fotografieze cu animalul sălbatic.

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Ploieşti, Volosevici a convocat, sâmbătă dimineaţă, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă într-o şedinţă operativă, pentru a stabili un plan de măsuri pentru capturarea exemplarului de urs brun.

"Procedurile de capturare a acestui exemplar de urs se vor derula în conformitate cu prevederile legale în vigoare. În acest sens, Andrei Volosevici a convocat o echipă de intervenţie, care va încerca să captureze exemplarul de urs brun. Pe parcursul acestor acţiuni, municipalitatea ploieşteană beneficiază de sprijin de specialitate din partea Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Prahova şi din partea unui medic veterinar, precum şi de suport direct al reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, Poliţiei Locale Ploieşti, Poliţiei Municipiului Ploieşti, respectiv Administraţiei Parcului Memorial 'Constantin Stere'", arată sursa citată.

Autorităţile locale monitorizează permanent această situaţie, menţionează municipalitatea.

În context, cetăţenii sunt rugaţi să respecte avertizările şi recomandările transmise în acest caz de către factorii autorizaţi.

Conform sursei citate, în situaţia în care se sesizează prezenţa ursului trebuie apelat numărul de urgenţă 112.

 

×
Subiecte în articol: urs Ploiești
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close