Antena 3 CNN Actualitate Locale Un curier din Sibiu s-a bătut singur, ca să fure peste 11.000 de lei din livrări. Povestea pe care le-a servit-o polițiștilor

Un curier din Sibiu s-a bătut singur, ca să fure peste 11.000 de lei din livrări. Povestea pe care le-a servit-o polițiștilor

Un curier din Sibiu și-a înscenat o tâlhărie și s-a lovit singur pentru a fura peste 11.000 de lei din livrări. Acesta a sunat la 112 și le-a povestit polițiștilor cum ar fi fost agresat.

Un curier din Sibiu s-a bătut singur, ca să fure peste 11.000 de lei din livrări. Povestea pe care le-a servit-o polițiștilor
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    20 Dec 2023   •   11:10

Un curier din Sibiu a fost reținut de polițiști pentru delapidare. Inițial, el a sunat la 112 și a spus că a fost agresat de trei bărbați, care i-ar fi sustras banii încasați pentru coletele livrate în ziua respectivă.

În final, el a recunoscut că și-a înscenat tâlhăria, provocându-și leziunile singur.

"La data de 19 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Urbană Sibiu au dispus măsura reținerii împotriva unui bărbat, bănuit de săvârșirea infracțiunii de delapidare.

În fapt, la data de 11 decembrie a.c., un bărbat de 30 de ani, domiciliat în Tălmaciu, a sesizat prin apel 112, faptul că, în timp ce se afla pe str. Aleea Haiducului din Sibiu, a fost victima unei infracțiuni de tâlhărie, că a fost agresat de trei persoane necunoscute, de sex masculin, care i-ar fi sustras banii încasați pentru coletele livrate în ziua respectivă, aprox. 11.500 de lei", transmite IPJ Sibiu.

Polițiștii de la investigații criminale au demarat verificările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată. â

Persoana vătămată a depus actele medicale cu investigațiile de specialitate și certificatul medico-legal din care rezultă că leziunile suferite necesită pentru vindecare 7-8 zile, dacă nu survin complicații.

"În ultimele 8 zile, polițiștii acestei secții de poliție au efectuate numeroase activități investigative specifice, de la ridicarea și analizarea conținutului tuturor imaginilor de pe camerele de supraveghere existente în zona comiterii faptei, până la testarea reclamantului cu aparatul poligraf, întrucât pe parcursul anchetei acesta și-a schimbat de mai multe ori declarația, ori a menționat că nu mai reține sau că este confuz. Coroborând întregul probatoriu și având în vedere faptul că, în urma analizării imaginilor, nu a fost identificat niciun grup de 3 persoane care să-l fi agresat, reclamantul a fost din nou audiat, ocazie cu care s-a stabilit că fapta sesizată este nereală, acesta recunoscând că și-a înscenat tâlhăria, provocându-și leziunile singur", potrivit comunicatului de presă.

Polițiștii Secției nr. 1 Politie Urbană Sibiu s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare, stabilind faptul că bărbatul și-a însușit în interesul său, din patrimoniul societății, suma de 11.474, 71 lei.

Prejudiciul nu a putut fi recuperat.

Bărbatul, reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu, urmează a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close