Antena 3 CNN Actualitate Locale O turistă a fost salvată cu elicopterul, în Retezat. Femeia purta opincuţe din pânză

O turistă a fost salvată cu elicopterul, în Retezat. Femeia purta opincuţe din pânză

O turistă care a suferit un traumatism grav la gleznă, în timp ce se afla în zona vârfului Retezat, a fost transportată cu elicopterul din munte la Spitalul din Petroşani.

O turistă a fost salvată cu elicopterul, în Retezat. Femeia purta opincuţe din pânză
Sursa foto: Salvamont Hunedoara / Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Sep 2023   •   14:09

Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara a precizat că femeia nu se echipase corespunzător pentru un traseu de acest fel, purtând espadrile din pânză.

Operaţiunea de salvare a victimei a durat circa două ore, din cauza zonei accidentate fiind solicitat un elicopter care să preia turista. După ce i-a fost acordat primul ajutor la locul accidentului, femeia a fost preluată cu ajutorul unui salvamontist şi transportată la spital.

"Acţiunea a avut loc pe traseul 'triunghi roşu', cam la 30 de minute sub vârful Retezat. Persoana a suferit un traumatism sever la unul dintre membrele inferioare, fără posibilitatea de deplasare. Echipată necorespunzător - încălţată cu opincuţe de pânză. A fost imobilizată şi transportată la Spitalul din Petroşani", a precizat şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Salvamontiştii atrag atenţia turiştilor asupra modului de echipare în zona montană, o parte dintre accidente fiind determinate de ţinuta sau încălţămintea necorespunzătoare. 

×
Subiecte în articol: turista retezat espadrile pânză
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close