Antena 3 CNN Actualitate Locale Trenurile de călători vor fi înlocuite cu autocare sau autobuze, pe tot traseul cuprins între Cluj-Napoca şi Oradea

Trenurile de călători vor fi înlocuite cu autocare sau autobuze, pe tot traseul cuprins între Cluj-Napoca şi Oradea

Transportul pe calea ferată, pe toată zona cuprinsă între Cluj-Napoca şi Oradea, va fi înlocuit cu transportul cu autocare sau autobuze, începând cu data de 8 ianuarie 2024, a anunţat Autoritatea pentru Reformă Feroviară.

Trenurile de călători vor fi înlocuite cu autocare sau autobuze, pe tot traseul cuprins între Cluj-Napoca şi Oradea
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Silvia Preda    |    05 Ian 2024   •   23:15

"Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) informează că, începând cu data de 8 ianuarie 2024, continuitatea serviciilor publice pe toată zona cuprinsă între Cluj-Napoca şi Oradea va fi asigurată prin introducerea serviciilor de autocare sau autobuze de înlocuire tren de călători. (...) Programele de transport al autocarelor, respectiv, autobuzelor de înlocuire tren ale operatorilor de transport feroviar de călători Interregional Călători şi Transferoviar Călători sunt cuprinse în documentele anexate pe site-ul ARF.

În ce priveşte operatorul de transport feroviar de călători, cu capital de stat, CFR Călători, precizăm că acesta va institui serviciile de înlocuire tren în termenul cel mai scurt, în condiţiile finalizării procedurilor de achiziţii publice ale acestor servicii", se arată într-o postare pe Facebook.

La bordul autobuzelor şi autocarelor de înlocuire tren de călători vor fi valabile titlurile de călătorie feroviare.

Citeşte şiCurse de tren pe ruta Aeroportul Otopeni – Ruse începând din luna martie. Preţul unei călătorii

"De asemenea, menţionăm faptul că, autobuzele şi autocarele de înlocuire tren vor permite reintroducerea unor servicii publice de transport oferite în cadrul mersului de tren 2022/2023, care au fost suspendate în condiţiile capacităţii de transport pe timpul lucrărilor de modernizare a infrastructurii, iar biletele vor putea fi achiziţionate şi prin canalele de vânzări ale operatorilor de transport feroviar, inclusiv din zonele fără trafic pe perioada lucrărilor", subliniază autoritatea.

Detalii suplimentare privind programul autobuzelor sau autocarelor de înlocuire, precum şi alte condiţii de transport, se pot obţine de la cei doi operatori de transport feroviar.

Programul autobuzelor de înlocuire a unor trenuri de călători în contextul închideii tronsonului de cale ferată Cluj...

Publicată de ARF - Autoritatea pentru Reformă Feroviară pe Vineri, 5 ianuarie 2024

×
Subiecte în articol: trenuri calatori Cluj Oradea autocare
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close