Antena 3 CNN Actualitate Locale Localitatea din România unde cetățenii au marcat pe Waze toate gropile | "Arată ciuruită"

Localitatea din România unde cetățenii au marcat pe Waze toate gropile | "Arată ciuruită"

Supărați din cauza stării precare a drumurilor, locuitorii unei comune din România au decis să marcheze pe aplicația Waze toate gropile. Prin acest protest atipic oamenii vor să atragă atenția asupra acestor probleme care par a fi evitate de primar.

Localitatea din România unde cetățenii au marcat pe Waze toate gropile | "Arată ciuruită"
Sursa foto: Facebook/Radu Mihaescu
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Apr 2024   •   02:00

La Moșnița Nouă din județul Timiș, locuitorii au decis să protesteze într-un mod inedit față de situația drumurilor din localitate. Au marcat pe Waze fiecare groapă din localitate. Inclusiv cele de pe drumurile de piatră.

"Vă atrag atenția asupra unei situații unice în România, unde locuitorii unei comune lipite de Timișoara protestează inedit împotriva actualei administrații locale, pentru starea jalnică a drumurilor din comună, marcând pe aplicația Waze gropile din localitate.

Astfel, cu imperfecțiunile de precizie ale Waze-ului, totuși comuna Moșnița Nouă arată ciuruită de gropi", a transmis un cititor pentru tion.ro

Pentru a face haz de necaz, un locuitor din Moșnița Nouă îi invită, printr-o postare pe Facebook, pe locuitori să semnaleze orice groapă. 

"Vă propun o campanie de conștientizare Adopta 20 de gropi pe Waze. Deci ce trebuie să facem este să marcăm pe Waze gropile din cartierul nostru, eventual și altele pe unde circulăm prin Moșnița, respectiv să confirmăm gropile marcate de ceilalți. Haideți să vedem cam cum arată Moșnița de fapt, poate o facem și celebra la nivel național", scrie un localnic pe Facebook.

Primarul consideră acest protest un atac politic 

Primarul Florin Bucur spune că nu a auzit de protestul locuitorilor și susține că ar fi un atac politic din partea contracandidaților săi. Acesta a ținut să menționeze că, de ani de zile există un acord cu o societate municipală pentru acoperirea gropilor apărute pe drumurile de piatră și acum urmează și o nouă acțiune de asfaltare.

"Eu zic că, în momentul ăsta, peste 50% din străzile comunei sunt reabilitate prin aport de piatră, nu nivelare și compactare. Pe toate am intrat, de când am semnat acordul cadru cu aport de piatră, în funcție de necesitate pe fiecare stradă în parte.

Da, eu o consider o petiție opozantă, din partea contracandidaților din campania electorală!", a declarat pentru Florin Bucur, primarul comunei Moșnița Nouă.

×
Subiecte în articol: comuna Timișoara gropi Waze
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close