Antena 3 CNN Actualitate Locale Taxă inedită într-un oraș din România

Taxă inedită într-un oraș din România

Taxă inedită într-un oraș din România
14 Dec 2017   •   19:43

Proiectul privind taxele și impozitelor din municipiul Tecuci prevede majorări de taxe cu până la 500% pentru “clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea sau deținute de persoanele fizice” dar și pentru “clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea sau deținute de persoane juridice”. Asta înseamnă imobile unde nu există înregistrată vreo adresă de reședintă. Aici pot intra spațiile aferente depozitelor, restaurantelor, magazinelor sau a facilităților de cazare.

Taxe mărite sunt prevăzute în proiect și pentru terenurile situate în intravilan, adică grădini și curți. Valorile sunt calculate în lei per hectar în funcție de zona iar creșterile variază între 141 de lei(zona D) și 605 de lei(zona A).

Printre propunerile incluse în proiectul de hotărâre se numără și introducerea unei alte noi taxe, de această data pentru oficierea căsătoriei. Dacă viitorii soți nu au domiciliile pe raza municipiului Tecuci ar trebui să plătească 100 de lei. Prin comparație, în Capitală există un stimulent financiar de 1.500 de lei acordat de Primăria Generală pentru constituirea familiilor. Dacă unul sau ambii viitorii soți locuiesc însă în Tecuci, și vor oficierea căsătoriei în altă parte decât la starea civilă, taxa crește la 250 de lei. O taxă inedită este pentru cei care vor să își schimbă numele sau sexul. Aceste modificări în actele de stare civilă ar trebui coste alți 15 lei, scrie Libertatea.

×
Subiecte în articol: Tecuci taxe impozite
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close