Antena 3 CNN Actualitate Locale Taxă pentru trasul clopotului şi toaleta din cimitir, la Sibiu. Pentru ce rişti amendă de 2.500 lei

Taxă pentru trasul clopotului şi toaleta din cimitir, la Sibiu. Pentru ce rişti amendă de 2.500 lei

Pentru a merge la cimitirul din Sibiu trebuie să-ţi pregătești portofelul de acasă. Folosirea toaletei sau curăţarea mormântului sunt printre câteva noi facilităţi ce vor fi taxate în cimitirul municipal.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iul 2023   •   09:13

Primăria din Sibiu vrea să impună taxă pentru trasul clopotului şi pentru folosirea toaletei din cimitirul municipal. Modificările sunt cuprinse într-un proiect lansat în dezbatere publică. 

Dacă proiectul va trece de votul consilierilor, nimic nu va mai fi pe gratis în cimitirul municipal. Un leu va costa folosirea toaletei, doi lei pentru trasul clopotelor şi trei lei taxa de intrare cu autoturismul. Pentru săparea unei gropi de mormânt, se va solicita 470 de lei. Curățarea mormântului ar urma să coste 120 de lei, iar igienizarea unui cavou, 70 de lei. 

Citeşte şi: ”O lecție pentru oameni” Un câine păzește mormântul stăpânului său, așteptând să se întoarcă, în Satu Mare

Se vor majora şi amenzile. Cei care execută construcții funerare fără obținerea unui aviz de la primărie vor fi sancţionaţi cu sume cuprinse între 2.000 şi 2.500 de lei. Proiectul de hotărâre stabilește şi taxa de 310 lei pentru concesionarea unui loc de mormânt, în cazul unui deces. 

Cei care vor să-şi rezerve locul de veci pentru 25 de ani din timpul vieţii  trebuie să plătească 1.000 de lei. Multe persoane au reacționat pe reţelele de socializare şi au scris că o parte din aceste taxe sunt absurde şi că cimitirul municipal devine o societate comercială. 

×
Subiecte în articol: taxa cimitir Sibiu
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close