Antena 3 CNN Actualitate Locale O tânără a născut sub o identitate falsă pentru a-și oferi copilul unei alte femei

O tânără a născut sub o identitate falsă pentru a-și oferi copilul unei alte femei

O fată de 19 ani din județul Bacău a transmis date false despre identitatea ei la maternitate pentru a-și oferi nou-născutul unei alte femei.

O tânără a născut sub o identitate falsă pentru a-și oferi copilul unei alte femei
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    13 Mai 2021   •   11:53

Tânăra, pe nume Didina, care locuiește în comuna Buciumi din județul Bacău, a prezentat la momentul internării în spital, în anul 2018, o carte de identitate pe numele Maricica M. La momentul respectiv, personalul spitalului nu a sesizat diferența dintre persoana din fotografie și viitoarea mamă. 

Identitatea fetei nu a fost recunoscută decât în momentul în care s-a întors în spital la trei zile după externare pentru a-și duce copilul acasă. „Să vii cu hainele pentru copil și brățara de identitate”, i-au spus medicii. 

Didina s-a prezentat la spital cu același act de identitate cu numele Maricica M., moment în care asistenta care se ocupa de externare a realizat că tânăra din fața ei nu este aceeași persoană cu cea din document.

„Martora a confruntat-o pe inculpată în particular, ocazie cu care aceasta a recunoscut că se numește Didina S. și că s-a folosit de cartea de identitate a numitei Maricica M. deoarece dorea să-i dea acesteia copilul, ea confruntându-se cu probleme materiale și financiare. Martora a contactat organele de poliție, care s-au prezentat la fața locului în vederea audierii”, se arată în rechizitoriul procurorilor după ce cazul a ajuns în instanță. 

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au descoperit că actul prezentat la maternitate aparținea unei verișoare a tinerei din Onești. Aceasta a invocat că buletinul ei ar fi ajuns în posesia Didinei dintr-o eroare. Deși în fața cadrelor medicale a recunoscut că dorea să ofere copilul verișoarei sale, în timpul anchetei, Didina și-a schimbat declarația, negând această ipoteză.

Aceasta susținut că atunci când a sunat la salvare, a luat din greșeală buletinul Maricicăi, pe care aceasta îl uitase la ea acasă. De asemenea, a invocat că, fiind amețită după naștere, a declarat că se numește Maricica M., în loc de Didina S.

Femeile cu „scuze ridicole”, condamnate pentru fals

Ambele femei au fost trimise în judecată sub acuzația de fals privind identitatea. În motivarea deciziei, judecătorii susțin că femeile au oferit justificări „ridicole”.

„Trecând peste ridicolul scuzelor prezentate de cele două inculpate, apreciem că, în scopul înregistrării copilului pe numele său, inculpata Maricica M. și familia ei au avut o înțelegere frauduloasă cu inculpata Didina S. și familia acesteia. Cert este că nu exista niciun motiv plauzibil pentru care Didina S. s-ar fi prezentat sub o identitate falsă în fața organelor medicale, atât la momentul nașterii, cât și ulterior, când s-a prezentat să ridice certificatul constatator și să-i fie înmânat copilul.

Înmânarea documentului s-a făcut cu știință, iar planul inculpatelor ar fi fost desăvârșit dacă martora B.E.  nu ar fi avut prezența de spirit pentru a observa diferențele dintre cele două inculpate”, au subliniat judecătorii.”

Didina a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere, în timp ce verișoarei ei i-a fost aplicată o amendă penală în cuantum de 4.000 de lei, transformată în 200 de zile de închisoare în caz de neachitare. 

Copilul tinerei s-a întors în familie și este crescut de părinții acesteia. Oficialii Primăriei Buciumi au declarat pentru Libertatea că familia fetei nu are o situație financiară precară, așa cum justificase aceasta: 

„Sunt o familie de oameni gospodari, nu s-a pus problema ca nou-născutul să fie luat de Protecția Copilului. Familia s-a speriat și ea de ce s-a întâmplat.”
 

 

×
Subiecte în articol: copil fals tanara
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close