Antena 3 CNN Actualitate Locale ”Creatură ciudată” într-un parc din Arad | Ce sunt therienii, ”specia” care a luat avânt și în România

”Creatură ciudată” într-un parc din Arad | Ce sunt therienii, ”specia” care a luat avânt și în România

Un tânăr care își plimba câinele, seara, în parc, la Arad, a avut o experiență cel puțin șocantă. O ”creatură” care umbla în patru labe, îmbrăcată ca o pisică, se comporta ca un animal.

de Daciana Cordoş    |    04 Mar 2024   •   11:36

Mai exact, o tânără, îmbrăcată în pisică, se freca de copaci și se hârjonea cu animalele aflate la plimbare.

Omul spune că a reușit cu greu să se dezmeticească, să scoată telefonul și să filmeze câteva secunde.

În imagini se vede tânăra, care merge în patru labe, îmbrăcată ca o pisică.

Tânărul spune că ea i-a atacat câinele, acesta fiind speriat și agitat ore bune.

Se pare că este o modă care începe să prindă și în România. Este vorba despre therieni, tineri care se cred animale, în străinătate fiind o întreagă dezbatere despre faptul că aceștia trebuie lăsați să se exprime liberi.

Ce sunt therienii

Therienii sunt persoane care se identifică cu un animal. Această identificare se manifestă în plan spiritual, psihologic și emoțional, iar therienii se simt apropiați de originea și comportamentul acestui animal, chiar dacă nu au fiziologia acestuia. De obicei, therienii se simt cei mai autentici atunci când se implică în activități specifice pe care animalul respectiv le-ar avea în mod obișnuit.

De exemplu, un therian care se identifică cu o, broască poate să se simtă cel mai împlinit atunci când sare și cântă, în timp ce un alt therian, care se identifică cu un pinguin, s-ar putea simți cel mai confortabil când se deplasează țopăind și se înghesuie cu alții pentru a se încălzi.

Termenul "therian" provine din cuvântul "Theria", care se referă la un grup mare de animale precum koala, elefanți și balene. 

 

×
Subiecte în articol: Arad
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close