Antena 3 CNN Actualitate Locale Specialiștii au lămurit misterul peștelui capturat în Maramureş, care semăna cu Piranha. „Este erbivor şi are dinţi. Poate creşte până la un metru jumătate”

Specialiștii au lămurit misterul peștelui capturat în Maramureş, care semăna cu Piranha. „Este erbivor şi are dinţi. Poate creşte până la un metru jumătate”

Specialiștii au lămurit misterul peștelui capturat în Maramureş, care semăna cu Piranha. „Este erbivor şi are dinţi. Poate creşte până la un metru jumătate”
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
29 Iul 2019   •   12:17

Specialiștii au dezvăluit ce specie de pește a fost capturată în urmă cu câteva zile în apele Barajului Firiza. Aceștia au spus că nu e vorba de Piranha, ci de peștele Pacu din America de Sud. 

„Acel peşte nu este Piranhia, ci peştele Pacu din America de Sud. Nu au mai fost cazuri nici până acum, nici de atunci. Pacu este erbivor şi are dinţi, dar nu este Piranha. Se aseamănă, sunt din aceeaşi familie. Piranha nu creşte mai mult de 15 centimetri, în schimb Pacu în mod natural, în libertate, creşte până la un metru jumătate. Ei nu o să reziste la iarnă, le trebuie o temperatură a apei de 25-28 grade. În fiecare iarnă, barajul îngheaţă la suprafaţă, iar la fund are 1-2 grade, maxim 5 grade. Nu ajunge la 10-12 grade”, a spus Romulus Şimon, inginer silvic, potrivit Adevărul

Deși există o oarecare asemănare fizică, peștele Pacu este omnivor, iar Piranha este carnivor. Mai mult, dinții peștelui Piranha sunt în formă de clește, iar Pacu are mușcătura în foarfecă. 

„Nu este periculos. Noi vom urmări prin paznicii noştri suprafaţa lacului, în special în zona unde a fost prins peştele. Suntem foarte interesaţi să vedem evoluţia acestor peşti. Un inconştient probabil i-a dat drumul din acvariul pe care îl avea acasă. Oricum nu era un cunoscător pentru că peştii Pacu preferă temperaturi ridicate. La iarnă ce o să facă?”, a adăugat inginerul silvic. 

 

×
Subiecte în articol: specialistii Maramureș
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close