Antena 3 CNN Actualitate Locale Un sibian amendat cu 20.000 de lei, pentru că a tăiat un tei din fața casei, este bun de plată din nou

Un sibian amendat cu 20.000 de lei, pentru că a tăiat un tei din fața casei, este bun de plată din nou

Un bărbat din Sibiu, amendat în toamna anului trecut cu 20.000 de lei, pentru că a tăiat un tei din fața casei, are de achitat o nouă factură. Omul trebuie să achite alți 11.000 de lei, contravaloarea unui alt tei adus special din Italia.

Un sibian amendat cu 20.000 de lei, pentru că a tăiat un tei din fața casei, este bun de plată din nou
Sursa foto: turnulsfatului.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mar 2024   •   21:50

Noul copac, din aceeași specie și de aceleași dimensiuni ca cel tăiat cu toporul, a fost plantat joi dimineață, scrie Turnul Sfatului.

Copacul a fost adus special din Italia pentru că în România nu se găsesc pomi de această specie la asemenea dimensiuni. Iar costurile totale, de la achiziție până la plantare, sunt suportate de persoana identificată de Poliția Locală.

Vă amintim că în toamna anului trecut un sibian a ieșit cu toporul pe marginea drumului și a tăiat teiul aflat pe spațiul verde, lângă trotuar.

"În urma unei sesizări primite prin intermediul aplicației Sibiu City App cu privire la tăierea ilegală a unui arbore de pe Calea Poplăcii nr. 25, Poliția Locală și Serviciul Public de Administrare a Parcurilor și Zonelor Verzi au verificat situația în teren, având în vedere că nu s-a emis aviz de tăiere pentru acest arbore situat pe domeniul public.

La adresa menționată s-a identificat ciotul unui tei matur, cu diametrul trunchiului de 40 de cm.

Tăierea acestuia a fost făcută recent și manual, cel mai probabil cu ajutorul unui topor. Mai mult, ciotul era acoperit cu vopsea roșie", au explicat la momentul respectiv reprezentanții Primăriei Sibiu.

Pentru această faptă polițiștii locali au aplicat o amendă de 20.000 de lei.

Nu a fost cazul de acțiune în instanță, pentru că sibianul a fost de acord să plătească factura pentru noul copac. Astfel, la amenda de 20.000 de lei se adaugă acum și costul plantării unuia nou, de aceeași specie și dimensiuni similare, adică puțin peste 11.000 de lei. 

×
Subiecte în articol: copac tei Sibiu
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close