Antena 3 CNN Actualitate Locale Un român s-a inspirat de pe internet pentru a sparge o bancă, în Mediaş, însă a primit o notă de plată de peste 200.000 de lei

Un român s-a inspirat de pe internet pentru a sparge o bancă, în Mediaş, însă a primit o notă de plată de peste 200.000 de lei

Un bărbat din Mediaș a vrut să spargă o bancă, după ce s-a inspirat de pe internet. Metoda aplicată l-a costat 200.900 de lei.

Un român s-a inspirat de pe internet pentru a sparge o bancă, în Mediaş, însă a primit o notă de plată de peste 200.000 de lei
Sursa foto: Profimedia
de Ioana Mircea    |    08 Dec 2023   •   13:37

Sediul unei bănci din Mediaș a fost afectat după ce un bărbat a încercat să spargă bancomatul acesteia, pentru a sustrage banii din interior.

Acesta a reușit, cu metoda învățată de pe internet, doar să provoace un incendiu în urma căruia au rezultat pagube importante.

Trimis în judecată pentru furt calificat, Petru Florin a fost condamnat definitiv la doi ani și 10 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de patru ani.Acesta are de plătit băncii pe care a păgubit-o, suma de 200.900 de lei, reprezentând contravaloarea cheltuielilor de reparație efectuate.

Citește și: Cazul ciudat al unui pensionar din Buzău care a ajuns dator vândut la bancă, din cauza unor informații cerute despre furnizorul de curent

Bărbatul a vrut să dea lovitura în noaptea de 29 ianuarie 2023.

"Blochează ușa de intrare cu o bucată de lemn, pentru a nu se închide, după care tastează pe monitorul ATM-ului, deschizând astfel fanta echipamentului bancar, ocazie cu care introduce o bucată de lemn pentru a bloca fanta.

Planul infracţional continuă cu introducerea în lăcaș a furtunului atașat unui tub cu gaz sau oxigen, pe care îl avea asupra sa și cu introducerea în bancomat a gazului, după care din pet-ul deţinut pulverizează pe ATM o substanță inflamabilă (benzină), iar apoi conduce substanța inflamabilă pe asfalt până în fața sucursalei, după care aprinde combustibilul cu o brichetă", se precizează în rechizitoriul procurorilor.

Ulterior, bancomatul a explodat și astfel s-a produs incendiul. A fost solicitată intervenția pompierilor.

Făptașul a declarat că avea nevoie de bani și, după ce a vizionat înregistrări pe internet, a decis să jefuiască bancomatul, potrivit alba24.ro.

×
Subiecte în articol: Medias banca bancomat
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close