Antena 3 CNN Actualitate Locale Primăria Sibiu va număra romii care locuiesc fără forme legale

Primăria Sibiu va număra romii care locuiesc fără forme legale

Primăria Sibiu a inițiat procesul de inventariere a comunităților de romi care locuiesc în municipiu fără forme legale.

Primăria Sibiu va număra romii care locuiesc fără forme legale
Sursa foto: Turnul Sfatului
de Alexandra Dima    |    19 Oct 2022   •   14:54

„Prin Dispoziție a Primarului Municipiului Sibiu s-a constituit o Comisie care are ca scop inventarierea comunităților roma și a zonelor în care aceștia locuiesc în prezent fără forme legale, obiectivul final fiind acela de a reglementa așezările informale pentru a putea sprijini locuitorii. Procedurile sunt în curs în prezent în acest sens. De asemenea, pentru a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor vulnerabile, municipalitatea își propune ca, prin intermediul Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană 2021- 2030), să prevadă măsuri de facilitare a accesului acestor persoane vulnerabile la servicii sociale și la alte oportunități”, a anunţat municipalitatea.

În ceea ce privește declarația lui Dorin Cioabă, de alocare a unui teren la marginea orașului pentru construcția de locuințe pentru romi, primăria precizează că în anul 2009 a pus deja la dispoziția reprezentanților etniei rome un teren în suprafață de 900 mp în cartierul Turnișor, pe strada Grâului, pe care să se construiască un centru de cult și un centru socio - cultural. „Pe o suprafață de 200 mp a fost construit centrul de cult, dar restul de 700 mp sunt și astăzi neutilizați”, au menționat autoritățile locale.

Municipalitatea a mai precizat că prin SC Urbana SA, va construi 3 blocuri de locuințe sociale și de serviciu în zona străzii Grâului, cu un total de 65 de locuințe. PUZ-ul pentru acest proiect a fost deja avizat de Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, aflându-se în prezent în consultare publică și urmând a fi supus aprobării Consiliului Local până la finalul acestui an, scrie Turnul Sfatului.

Prin urmare, cetățenii de etnie romă, ca de altfel orice cetățean care îndeplinește criteriile legale pentru alocarea unei locuințe sociale, au posibilitatea de a depune cereri în momentul în care acest proiect se va concretiza, a mai precizart primăria. 

 

×
Subiecte în articol: Sibiu
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close