Antena 3 CNN Actualitate Locale Profesoară din Timiș, obligată să-i plătească daune morale unui elev pe care l-a lovit pentru că a înjurat-o

Profesoară din Timiș, obligată să-i plătească daune morale unui elev pe care l-a lovit pentru că a înjurat-o

O profesoară de sport din Timiș a fost obligată de instanță la plata de daune morale, după ce a fost acuzată că a agresat un elev de clasa a V-a care a înjurat-o. Sentința este definitivă.

Profesoară din Timiș, obligată să-i plătească daune morale unui elev pe care l-a lovit pentru că a înjurat-o
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    19 Apr 2023   •   18:49

O profesoară de sport din județul Timiș a fost condamnată definitiv la nouă luni de închisoare cu suspendare, cu aplicarea amânării pedepsei (ceea ce îi permite să aibă cazierul curat) și plata unor daune morale de 200 de euro, pentru că s-a purtat abuziv cu un elev de clasa a V-a care a amenințat-o și a înjurat-o în timpul orei. 

Incidentul a avut loc în septembrie 2020, la Liceul Teoretic din Recaș. În urma incidentului, profesoara a fost sancționată disciplinar cu observație scrisă. Pe numele femeii a fost deschis, însă, și un dosar penal pentru purtare abuzivă.

În dosar, elevul, prin părinții săi, s-a constituit parte civilă cerând daune morale de 5.000 de euro.

Citește și: Elevul care şi-a atacat cu un cuţit profesoara vrea să scape de arestul preventiv

Rechizitoriul prin care profesoara de sport a fost trimisă în judecată arată că în dimineața zilei de 20 septembrie 2020, pentru că nu avea echipament de sport, elevul a fost trimis în tribună. 

"Întrucât acesta nu a stat cuminte în tribună a fost luat de păr și tras până la colțul sălii de către profesoară. În timp ce era la colțul sălii, elevul a început să o înjure pe profesoară, iar aceasta l-a lovit cu pumnii în cap și cu o pompă de umflat mingi", se arată în rechizitoriu. 

În urma incidentului, elevul și-a scos certificat medico-legal, din care e reieșit că pentru vindecarea leziunilor avea nevoie de 2-3 zile de îngrijiri medicale.

Cum s-a apărat profesoara în instanță

Profesoara s-a apărat spunând că nu l-a lovit pe elev, doar „"l-a luat de braţ şi l-a pus să stea lângă ea pentru a nu deranja ora, iar în acest timp era înjurată şi ameninţată de către elev".  Profesoara a mai spus că, "fiind un copil foarte agitat, a început să se zbată, iar în acel moment l-a prins de mână şi l-a pus să stea lângă ea" și "în momentul în care l-a prins de umeri să îl oprească pe elev, probabil l-a atins în zona gâtului".

"Chiar dacă copilul era neastâmpărat sau i s-a adresat cu injurii, aceasta nu ar fi trebuit să aibă un comportament violent constând în lovirea persoanei vătămate cu mâinile şi cu o pompă de umflat mingi în zona gâtului, ţinând cont de diferenţa de vârstă dintre inculpată şi persoana vătămată, de putere între persoanele implicate precum și de ascendentul pe care îl avea inculpata asupra minorului fiind profesoara acestuia de educație fizică și sport", se arată în sentința Curții de Apel Timișoara, care este definitivă.

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close