Antena 3 CNN Actualitate Locale Premieră în România: Primul autobuz care va circula pe şosea şi pe apă | Va transporta românii până în Bulgaria

Premieră în România: Primul autobuz care va circula pe şosea şi pe apă | Va transporta românii până în Bulgaria

Primul autobuz din România care va circula pe șosea și pe apă va intra în funcțiune în județul Călărași.

Premieră în România: Primul autobuz care va circula pe şosea şi pe apă | Va transporta românii până în Bulgaria
Sursa foto: Facebook I Consiliul Judetean Calarasi
de Ştefan Petrică    |    20 Ian 2024   •   14:41

În ultimele luni de zile, autoritățile românești au efectuat mai multe teste privind buna funcționare a autobuzului care circulă și pe șosea, și pe apă.

Vehiculul le-a trecut pe toate cu brio, astfel încât se mai așteaptă acordarea unui acord, după care va fi pus în funcțiune în mod oficial în Călărași.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Autobuzul care circulă și pe uscat, și pe apă, arată ca un vehicul normal, doar că pe lângă instrumentele clasice prezintă și: cârmă, elice, lumini de semnalizare și ancoră.

Are 35 de locuri, însă scaunele nu dispun de centuri de siguranță, ci au dedesubt veste de siguranță.

Citește și: Orașul din România în care se construiește un spital nou. Clădirea va fi dotată inclusiv cu heliport: "Un vis care devine realitate"

"Frog Bus-ul se apropie cu pași repezi de ziua lansării, captând din ce în ce mai mult atenția.

Săptămâna aceasta s-a încheiat o nouă etapă a testărilor ce țin de mentenanța preventivă. Puțini au fost cei care au crezut, în urmă cu un an, că un astfel de vehicul va putea fi achiziționat și pus în funcțiune în România și mai ales într-un oraș precum Călărașiul", a transmis Primăria Municipiului Călărași, pe pagina de Facebook.

Autobuzul va fi condus de un șofer și cârmuit de un căpitan

Pe uscat, autobuzul va fi șofat de un șofer, în timp ce pe apă va fi cârmuit de un căpitan naval.

Cu ajutorul acestui mijloc de transport, călătorii se vor putea deplasa până în Silistra, în Bulgaria, parcurgând 12 kilometri pe Dunăre, în aproximativ 30 de minute.

Când va fi pus în funcțiune autobuzul, oficial

Potrivit informațiilor comunicate de autorități, autobuzul nu va circula pe apă în tot anul, ci doar în sezonul de primăvară și în cel de toamnă.

În aceste perioade, apa este suficient de adâncă, pentru ca vehiculul să intre 1 metru în ea.

Oficialii așteaptă să primească un acord din partea autorităților navale, pentru a putea pune în funcțiune în mod real autobuzul care circulă și pe apă, și pe uscat. Prima călătorie va avea loc, cel mai probabil, în luna mai a anului 2024.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close