Antena 3 CNN Actualitate Locale Premieră în justiţie. O persoană atacată de urs este despăgubită cu 15.000 de euro

Premieră în justiţie. O persoană atacată de urs este despăgubită cu 15.000 de euro

Avem prima sentință dată de o instanță de judecată din România prin care o persoană atacată de urs este despăgubită. Valoarea stabilită este de 15.000 de euro. Statul a fost găsit responsabil pentru că este proprietar al speciei protejate, a anunțat ministrul Mediului Tanczos Barna.

Premieră în justiţie. O persoană atacată de urs este despăgubită cu 15.000 de euro
Sursa foto: pixabay.com
de Claudia Popovici    |    22 Iul 2021   •   16:28

Este vorba de o persoană care a fost atacată de urs în 2018 în gara din Băile Tuşnad. Potrivit primarului, bărbatul se deplasa spre serviciu şi aproape de gară a fost atacat de urs. Urmare evenimentului, bărbatul a suferit mai multe intervenții chirurgicale mai ales la partea de abdomen şi la picioare.

Pentru că nu avea bani pentru operații bărbatul a dat în judecată statul român şi după doi ani o instanţă i-a dat câștig de cauză.

„Avem prima sentință împotriva statului Român de 15.000 de euro dată de o instanță din România prin care o persoană atacată de urs a dat în judecată statul român şi a cerut despăgubiri. Instanța spus clar că entitatea  responsabilă pentru acel atac este entitatea care a protejat acel animal și care este "proprietarul ursului" ceea ce este o ciudățenie, dar proprietarul speciei strict protejate este statul român", a anunţat ministrul Mediului, Tanczos Barna, într-o conferință de presă.

Primar Băile Tuşnad: "Siguranţa cetățeanului este cea mai importantă”

Într-o intervenţie la Antena 3 primarul din Băile Tuşnad, Zsolt Butyka, a precizat că bărbatul va fi despăgubit de minister. El a confirmat că la nivelul localității au fost multe cazuri de persoane atacate de urs, dar pănă acum nimeni nu a găsit vreo soluționare. Mai mult, el a apreciat că Ordonanţa de Urgenţă, care prevede modul în care se poate interveni în cazul în care ursul intră în zonele intravilane locuite de oameni, este binevenită pentru că siguranţa cetăţeanului trebuie să fie pe primul loc.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close