Antena 3 CNN Actualitate Locale Prefectul Capitalei anunță primele măsuri pentru combaterea efectelor caniculei în București

Prefectul Capitalei anunță primele măsuri pentru combaterea efectelor caniculei în București

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a anunțat astăzi, la Antena 3, ce măsuri a cerut autorităților să implementeze pentru a combate efectele valului de căldură cu care se confruntă Bucureștiul în aceste zile.

Prefectul Capitalei anunță primele măsuri pentru combaterea efectelor caniculei în București
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    16 Iul 2022   •   12:18

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, preşedinte al Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, a cerut, vineri, primarilor şi companiei Apa Nova să ia măsuri pentru diminuarea disconfortului cetăţenilor, în contextul caniculei progonozate în următoarea perioadă.

Prefectul a solicitat să se activeze punctele de prim ajutor, să se asigure funcţionarea sistemelor centralizate de distribuire a apei potabile şi să se ia măsuri de prevenire a producerii incendiilor.

De asemenea, el a cerut companiei Apa Nova să asigure alimentarea continuă cu apă potabilă a cişmelelor de pe raza Municipiului Bucureşti şi a marilor consumatori industriali, dar şi supravegherea permanentă a calităţii apei potabile.

"Nu numai primarii ci și șefii instituțiilor pe de o parte, pentru salariații proprii, să le asigure un minim de confort ca să depășească perioada de caniculă.

În ceea ce privește primarii, au obligația ca în anume zone foarte aglomerate să monteze corturi cu aer condiționat, cu apă și minim de asistență medicală.

Sunt vreo 12 centre în tot Bucureștiul. Lucrul cel mai bun este că Asociația Profesională a Farmaciștilor a înțeles că trebuie să dea dovadă de omenire și să ofere un scaun, un pahar cu apă, o eventuală tensiune, la toți cei care se simt rău și vor, pentru o perioadă de câteva minute, să se mai odihnească.

Facem un apel la populație să evite deplasările în timpul amiezii și persoanele vulnerabile să nu iasă din casă, în niciun caz pe perioada de arșiță."

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close