Antena 3 CNN Actualitate Locale Percheziţii într-un dosar de camătă, în Braşov. Suspecţii sunt acuzaţi că dădeau bani şi cereau dobânzi de 100%

Percheziţii într-un dosar de camătă, în Braşov. Suspecţii sunt acuzaţi că dădeau bani şi cereau dobânzi de 100%

Poliţiştii din Braşov au făcut percheziţii într-un dosar de camătă, şantaj şi violare de domiciliu, în care mai multe persoane sunt bănuite că au dat bani cu împrumut, cerând apoi sume duble. Două persoane au fost reţinute în acest caz.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mar 2024   •   07:42

Persoanele sunt bănuite că ar fi acordat împrumuturi cu dobândă de 100% în perioada 2020 - martie 2024, iar cei care nu plăteau erau ameninţaţi şi constrânşi prin diverse metode să îşi achite datoriile.

”Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2020 - martie 2024, persoanele bănuite de săvârşirea infracţiunilor de camătă ar fi acordat împrumuturi, percepând o dobândă de până la 100%.

De asemenea, acestea ar fi şantajat mai multe persoane vătămate, prin constrângere şi ameninţări, să le remită sume de bani necuvenite”, informează IPJ Braşov.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea mai multe imagini cu bunurile ridicate în urma percheziţiilor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Marţi, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic Braşov, au făcut o percheziţie la domiciliul celor doi suspecţi, aceştia fiind duşi la audieri. În urma administrării probatoriului, cei doi au fost reţinuţi.

Anchetatorii au ridicat, în urma percheziţiei, peste 10 mii de lei şi peste nouă mii de euro, precum şi mai multe bijuterii din aur, dar şi un autoturism.

"În baza probelor existente până la acest moment, față de 2 persoane polițiștii au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 și introducerea a acestora în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ, urmând a fi prezentate de către procurorul de caz în fața judecătorului de drepturi si libertăți cu propunere corespunzătoare", se mai arată în comunicatul IPJ Braşov.

×
Subiecte în articol: camata santaj IPJ Braşov
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close