Antena 3 CNN Actualitate Locale Oraşul din România care va avea un nou spital de boli infecţioase, construit cu 135 de milioane de euro din PNRR

Oraşul din România care va avea un nou spital de boli infecţioase, construit cu 135 de milioane de euro din PNRR

România va avea un nou spital de boli infecțioase construit cu finanțare europeană din PNRR, în valoare de 135 milioane de euro.

Oraşul din România care va avea un nou spital de boli infecţioase, construit cu 135 de milioane de euro din PNRR
Sursa foto: Facebook
de Claudia Popovici    |    05 Dec 2023   •   17:36

Vorbim despre Oradea, acolo unde primarul orașului Florin Birta a semnat marți, la București, cu ministrul Sănătății Alexandru Rafila contractul de finanțare europeană, prin PNRR, în valoare de 135 milioane de euro pentru construcția unui spital de boli infecțioase.

"Până la Crăciun vom anunța și câștigătorul licitației pentru construirea spitalului, astfel încât în vara anului viitor să poată începe lucrările de execuție”, a declarat primarul Florin Birta pe Facebook.

Noua unitate medicală urmărește gruparea specialităților boli infecțioase și pneumoftiziologice la o singură adresă, într-o unitate spitalicească modernă, a anunțat Primăria Oradea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Noul spital se va realiza prin PNRR, valoarea totală a proiectului este de 672.473.919,22 lei, iar finanțarea nerambursabilă este de 95%.

Unitatea medicală va avea 4 etaje, minimum 218 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienților. La acestea se adaugă 20 de paturi în regim de spitalizare de zi și 11 paturi pentru terapie intensivă, ajungându-se la un total de minimum 249 de paturi și maximum 326 de paturi.

Capacitățile noului spital de boli infecțioase și pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea sunt formate din zona de spitalizare continuă, spitalizare de zi, zona de îngrijire ambulatorie, dispensarul TBC, zona de servicii de diagnosticare și un bloc operator.

Unitatea medicală va avea, de asemenea, și un compartiment pentru urgențe, cu cameră de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale deservite: boli infecțioase, pneumoftiziologie, un cabinet pentru vaccinuri și spații pentru deservirea funcției educaționale (sală conferințe, săli studiu, camere pentru rezidenți etc).

Totodată, va exista un compartiment pentru primiri urgențe, cameră de tratament și monitorizare, 3 izolatoare cu câte o cameră de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale.

De asemenea, va cuprinde și un ambulatoriu integrat, cu cabinete pentru fiecare dintre specialități, precum și săli de tratamente. În cadrul ambulatoriului se va regăsi și o camera hiperbarică. Ambulatoriul va avea acces direct din exterior, precum și din holul de acces al spitalului. Independent de acesta, cu acces separat de restul spitalului, se va regăsi Dispensarul TBC.

Primăria Oradea anunță că se vor construi 175 locuri de parcare pentru autoturisme și 139 locuri de parcare biciclete, distribuite în parcaj subteran și parcaje la sol.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close