Antena 3 CNN Actualitate Locale Oraşul din România în care a fost inaugurată o nouă telecabină. Preţul unei călătorii dus-întors

Oraşul din România în care a fost inaugurată o nouă telecabină. Preţul unei călătorii dus-întors

Noul ascensor are o capacitate de 30 de persoane şi a fost inaugurat astăzi de municipalitate.

Oraşul din România în care a fost inaugurată o nouă telecabină. Preţul unei călătorii dus-întors
Sursa foto: Facebook Primăria Municipiului Deva
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mar 2024   •   16:50

Potrivit autorităţilor, ascensorul are o capacitate de 30 de locuri, iar o călătorie dus-întors va costa 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii și pensionari.

"Noul ascensor are o capacitate de 30 de persoane. Investiția a presupus: modernizarea instalației de transport înclinat, a sistemelor de comandă și siguranța funcțională a acestora, modernizarea celor două stații (plecare și sosire), amenajarea și refuncționalizarea zonei de așteptare în zona pietonală de la poalele Dealului Cetății, redimensionarea camerelor tehnice în cele două stații (plecare, sosire) pentru noile fluxuri de turiști, modernizarea grupurilor sanitare, adaptarea rampelor pentru persoanele cu deficiențe neuromotorii la standardele și normativele în vigoare”, a anunțat, vineri, Primăria Deva.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi urmari imagini cu noua telecabină din Deva

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Noua telecabină care asigură accesul la Cetatea Devei a fost inaugurată vineri

În zona de așteptare au fost montate bănci, coșuri de gunoi, a fost realizat iluminatul exterior cu led, au fost plantați copaci ornamentali și rondouri pentru flori. De asemenea, a fost iluminat arhitectural grupul statuar al gimnastelor.

Telecabina va funcționa zilnic între orele 10:00 și 19:00. O călătorie dus-întors adulți costă 20 de lei, iar pentru copii sub 14 ani și pensionari va costa 10 lei. Persoanele cu dizabilități au acces gratuit.

"Această investiție face parte din strategia de dezvoltare a municipiului Deva în ceea ce privește promovarea, dezvoltarea și valorificarea patrimoniului natural și cultural precum și dezvoltarea activităților economice din domeniul turismului”, susțin reprezentanții primăriei.

×
Subiecte în articol: deva cetatea devei telecabina inaugurare
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close