Antena 3 CNN Actualitate Locale Oraşul din România în care Compania de Transport Public a angajat primul şofer străin: "Sperăm să avem angajaţi şi de alte naţionalităţi"

Oraşul din România în care Compania de Transport Public a angajat primul şofer străin: "Sperăm să avem angajaţi şi de alte naţionalităţi"

Un bărbat de 54 de ani a renunţat la ţara sa natală pentru a lucra la o Companie de Transport Public dintr-un oraş din România. Astfel, el a devenit primul angajat străin în acest sector.

Oraşul din România în care Compania de Transport Public a angajat primul şofer străin: "Sperăm să avem angajaţi şi de alte naţionalităţi"
Sursa foto: Captură video Youtube Compania de Transport Public Iaşi
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mar 2024   •   16:50

Anunţul a fost făcut de directorul Companiei de Transport Public (CTP) din Iaşi, care a afirmat că Raffaele Barbato, în vârstă de 54 de ani, a urmat cursurile gratuite oferite de companie pentru a se adapta condiţiilor de lucru pe traseele locale.

"Sperăm să avem şi şoferi de alte naţionalităţi. De exemplu, avem un şofer care a venit din Italia după ce s-a căsătorit cu o doamnă de aici, din România. El a lucrat tot ca şofer profesionist la o firmă privată din Italia.

Recent a considerat că la Iaşi va găsi nu doar un loc unde să se mute cu familia, ci şi un loc de muncă. Ne bucurăm că avem printre noi un astfel de angajat. Sperăm să se integreze şi să facă faţă cu brio la provocărilor transportului public", a declarat, pentru directorul CTP Iaşi, pentru Agerpres.ro. 

De asemenea, autoritatea a subliniat că în prezent transportul public din Iaşi se confruntă cu deficit de personal şi prin acest demers speră ca mai mulţi șoferi indiferent de naționalitate să ia în considerare un job în domeniu. 

Astfel, Compania de Transport Public Iaşi spune că are nevoie de aproximativ 30 - 40 de șoferi şi vatmani, iar locul de muncă nu este unul sezonier, ci pe termen lung. 

"Încercăm să oferim o salarizare atractivă, tichete de masă, vouchere de vacanţă, pentru cei care vor să lucreze în cadrul companiei noastre", a mai declarat directorul CTP Iaşi, pentru sursa citată. 

×
Subiecte în articol: transport public în comun Iași sofer
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close