Antena 3 CNN Actualitate Locale Oamenii din Mătăsari au rămas fără canalizare, după ce investiţia de un milion de euro a fost demolată

Oamenii din Mătăsari au rămas fără canalizare, după ce investiţia de un milion de euro a fost demolată

O investiție de un milion de euro făcută în judeţul Gorj, printr-un program guvernamental, a fost demolată printr-o decizie judecătorească definitivă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Apr 2024   •   11:43

Magistrații au constatat că lucrarea de canalizare din localitatea Mătăsari a reprezentat un abuz din partea autorităților. Astfel, statul a pierdut o sumă considerabilă de bani, iar locuitorii au rămas tot fără canalizare.

În 2017, Guvernul a alocat prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) suma de un milion de euro în comuna Mătăsari pentru construcția de canalizare în localitate.

Muncitorii au constatat că nu pot lucra pe vechiul amplasament şi au decis să înceapă o nouă construcţie, la 60 de metri distanță, dar într-o zonă cu proprietate privată. Un locuitor a deschis proces în instanţă.

În felul acesta, primăria din Mătăsari a rămas fără canalizarea făcută prin PNDL.

"Este o pagubă, e normal să fie o pagubă. E o conductă, nu e o investiţie care e foarte mare. Porţiunea care este pierdere nu ştiu dacă este o investiţie care să fie resimţită foarte mult în buget. Fiecare poate să aibă pretenţii la oricât. Acum, dacă câştigă şi pretenţiile sunt motivate, dar până atunci nu se poate nimic", a declarat Dorin Ionescu, viceprimarul comunei Mătăsari.

Nouă canalizare nu a funcționat niciodată, însă proprietarii cer despagubiri sau desființarea conductelor vechi. Dacă instanţa hotărăşte ca şi această conductă să se desființeze, localitatea rămâne fără canalizare.

×
Subiecte în articol: Mătăsari Gorj canalizare
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close