Antena 3 CNN Actualitate Locale O biciclistă aflată la limita sărăciei a fost amendată cu peste 1.000 de lei. Un avocat denunță abuzul

O biciclistă aflată la limita sărăciei a fost amendată cu peste 1.000 de lei. Un avocat denunță abuzul

O biciclistă aflată la limita sărăciei a fost amendată cu peste 1.000 de lei. Un avocat denunță abuzul
27 Mai 2017   •   22:12

O femeie din Suceava, care câștigă 82 de lei pe lună, a fost amendată cu 1740 de lei de Poliția Română, pentru că a mers pe drumurile publice fără ca bicicleta ei să fie dotată cu lumini de avertizare a participanților la trafic și nici nu a avut buletinul la ea. 

Un avocat a sărit în apărarea femeii și spune că va depune plângere pentru că jumătate din sancțiune, cea privind luminile de semnalizare, este ilegală, întrucât femeia circula ziua în momentul în care a fost sancționată.

„Am condus bicicleta fără buletin pe DN 208, localitatea Udești, sat Udești. Nu aveam buletinul la mine, mi-a dat amendă și nu aveam două stopuri, unul pe față și unul pe spate, ziua în amiaza mare la 10:35. Avertisment nu mi-au dat, mi-au dat direct amendă, 870+870 lei, rezultă 17 milioane 400 de lei (n. red. 1700 lei)”, a declarat Mirela Andrieș, conform Digi24.ro.

Femeia s-a împrumutat la vecini pentru a plăti amenda de urgență, astfel încât să achite doar jumătate din sumă. Un avocat care dorește să își păstreze anonimatul speră să îi recupereze banii femeii.

×
Subiecte în articol: bicicleta trafic circulatie amenda Suceava
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close