Antena 3 CNN Actualitate Locale Motivul năucitor pentru care proiecția de gală a filmului Moromeții 2 de la Cluj a fost un dezastru

Motivul năucitor pentru care proiecția de gală a filmului Moromeții 2 de la Cluj a fost un dezastru

Motivul năucitor pentru care proiecția de gală a filmului Moromeții 2 de la Cluj a fost un dezastru
17 Noi 2018   •   17:13

Sunetul a stricat vizionarea de gală a filmului “Moromeții 2” de Stere Gulea la Cinema Florin Piersic, arhiplin în această seară. Producătorul  filmului, Tudor Giurgiu a răspuns franc, direct, unei întrebări venite din sală, de la un spectator, după vizionare, care s-a plâns că sunetul filmului e prost, că jumătate din film nu se aude. Culmea, precizăm că sunetul e semnat de o profesionistă,  premiată la Berlin, Dana Bunescu.

“Filmul se aude impecabil, lucru confirmat de la spectatorii care l-au văzut, în săli civilizate, unde filmul se vede şi se aude bine. Aceste săli în România sunt la multiplex. Săli de genul acesta cum avem noi, că ne împăunăm că la Cluj e TIFF-ul, o prostie, un rahat îmi permit să spun pe româneşte, săli de genul ăsta sunt bune în România la Reşiţa, la Iaşi unde am fost ieri şi încă în vreo două alte locuri, în rest filmul se vede bine la malluri”, a spus Giurgiu nervos, citat de Clujul Cultural.

"Moromeţii 2" continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării şi îl are în prim-plan pe mezinul Niculae. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el şi cea de-a doua soţie, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.



Distribuţia reuneşte câţiva dintre cei mai apreciaţi şi iubiţi actori români. În rolurile principale îi putem vedea pe Horaţiu Mălăele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete) şi Iosif Paştina (Niculae Moromete), aflat la debut într-un rol principal în cinema. Alături de ei apar Răzvan Vasilescu (Cocoşilă), Gheorghe Visu (Matei Dimir), Oana Pellea (Fica), Andi Vasluianu (Vasile al Moaşei), Florin Zamfirescu (Ţugurlan), George Mihăiţă (Aristide), Ioana Bugarin (Ileana), Paul Ipate (Paraschiv), Vlad Logigan (Notarul Oprescu), Cuzin Toma (Oauăbei), Marian Râlea (Cârcâdat), Dorina Chiriac (Mărioara Bâzdoveică), Liviu Pintileasa (Zdroncan), cu participarea extraordinară a lui Ion Caramitru (Directorul şcolii).

Filmările pentru "Moromeţii 2" au început anul trecut, în septembrie, majoritatea secvenţelor fiind turnate în aceeaşi casă, din acelaşi sat (Talpa, judeţul Teleorman) în care a fost realizat şi primul film, în 1985. Preproducţia părţii a doua a durat mai bine de un an - casa Moromeţilor a fost refăcută de scenograful Cristian Niculescu după schiţele şi imaginile celei vechi, iar centrul satului a fost recreat de la zero. Dana Păpăruz, premiată cu trofeul Gopo pentru "Aferim!", este creatoarea costumelor.

Montajul filmului a fost realizat de Dana Bunescu şi Alexandra Gulea, muzica este semnată de Vasile Şirli, iar coloana sonoră este gândită de aceeaşi Dana Bunescu, câştigătoare a şase premii Gopo până în prezent, pentru montaj şi sunet. Machiajul şi coafura sunt semnate de Dana Roşeanu, Iulia Roşeanu şi Domnica Bodogan. Producătorii filmului sunt Oana Giurgiu şi Tudor Giurgiu. Fotograful afişului oficial este Alex Gâlmeanu.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close