Antena 3 CNN Actualitate Locale Medic chirurg și lider de sindicat la Spitalul Sfântul Pantelimon din București: "Cred că s-a ajuns aici din nemulțumiri, frustrări probabil"

Medic chirurg și lider de sindicat la Spitalul Sfântul Pantelimon din București: "Cred că s-a ajuns aici din nemulțumiri, frustrări probabil"

Medicul chirurg și liderul de sindicat la Spitalul Sfântul Pantelimon din București, Toni Popescu a vorbit, în exclusivitate la Antena 3 CNN, despre ancheta de amploare declanșată la unitatea medicală, după moartea mai multor pacienți din secția ATI.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Apr 2024   •   09:45

Sunt anchete la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală după ce o asistentă a sesizat Parchetul cu privire lanmoartea suspectă a 17 de pacienți internați în secția de terapie intensivă.

Medicul Toni Popescu lucrează de 30 de ani la Spitalul Sfântul Pantelimon. 

"Este evident că a apărut un sentiment de teamă și acest lucru nu face deloc bine, nici pacienților și nici familiilor, dar nici personalului medical.

Am stat de vorba cu membri noștri din sindicat într-o ședință și sunt foarte speriați și dezamăgiți și nu le vine să creadă că se poate întâmpla așa ceva și cineva poate face asemenea afirmații, spunem noi aberante și destul de dure, legate de cadrele noastre medicale. 

Întrebat de ce crede că s-a ajuns în această situație, medicul chirurg a spus:

"Cred că s-a ajuns aici din nemulțumiri, frustrări probabil. Exact, exact va stabili ancheta managerului spitalului. Nu trebuie să vă imaginați că cineva va proteja pe cineva.

Afirmațiile sunt grave, trebuiesc dovedite. Ele sunt aparent nefondate. Din ce am studiat și eu, mortalitatea în primul trimestru al anului 2024 de când este noua conducere a ATI a scăzut cu peste 15% din 2023 când la conducere era altcineva.

Medicii sunt devotați, sunt foarte tineri și noi ne bucurăm că suntem unul dintre puținele spitale din țară care au 13 medici în ATI și încă 3 vor da concurs pe post.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close