Antena 3 CNN Actualitate Locale Măsuri de fluidizare a traficului în zona Podului Grant din București | Anunțul Primăriei Capitalei, după ce circulația a fost blocată: "Ne cerem scuze"

Măsuri de fluidizare a traficului în zona Podului Grant din București | Anunțul Primăriei Capitalei, după ce circulația a fost blocată: "Ne cerem scuze"

Primăria Capitalei a transmis că vor fi luate măsuri de fluidizare a traficului în zona Podului Grant după blocajele care au avut loc ca urmare a lucrărilor de reabilitare și consolidare a podului, pe sensul Crângași-Turda.

Măsuri de fluidizare a traficului în zona Podului Grant din București | Anunțul Primăriei Capitalei, după ce circulația a fost blocată: "Ne cerem scuze"
Sursa foto: Facebook/ Primaria Municipiului Bucuresti
de Mia Lungu    |    16 Oct 2023   •   19:24

Ca urmare a blocajelor din trafic de luni, cauzate de lucrările de reabilitare și consolidare la Podul Grant pe sensul Crângași-Turda, într-o ședință la care au participat primarul general al Capitalei și reprezentanți ai Brigăzii Rutiere, Poliției Locale a Sectorului 1, Poliției Locale a Sectorului 6, Poliției Locale a Municipiului București, STB și Administrației Străzilor București s-au decis măsuri pentru fluidizare.

Astfel, începând de marți va fi suplimentat numărul de echipaje de poliție rutieră care vor dirija traficul în intersecțiile afectate de lucrări. Polițiștii care vor dirija traficul în intersecții vor aloca timpi necesari fluxurilor de mașini astfel încât să favorizeze rutele alternative. 

De asemenea, vor fi modificate diagramele semafoarelor din intersecțiile Șos. Orhideelor cu Bulevardul Dinicu Golescu, respectiv Bulevardul Dinicu Golescu cu str. Witting astfel încât timpii de așteptare pentru șoferi pe sensul Orhideelor- Gara de Nord să fie mai mic. 

În zilele următoare, STB va monta delimitatoare pe traseul tramvaielor 11 și 44 de la Maternitatea Giulești până la Bulevardul Constructorilor. În măsura în care fluxul de călători o va impune, va fi suplimentat numărul de tramvaie de pe liniile 11 și 44. 

De asemenea, dispeceratul STB va lua măsuri pentru dirijarea în timp real a mijloacelor de transport public pentru a evita aglomerarea mai multor vehicule în aceeași zonă. 

Primăria Capitalei: "Ne cerem scuze pentru disconfortul creat în această dimineață și pe toată perioada lucrărilor"

Primăria Capitalei recomandă participanților la trafic care se deplasează dinspre Calea Giulești înspre Gara de Nord să folosească ruta ocolitoare Calea Plevnei-Știrbei Vodă-Str. Buzești și traseele alternative prin Șoseaua Virtuții - Splaiul Independenței, respectiv Calea Crângași - străzi adiacente - Calea Giulești. 

„Restricțiile sunt semnalizate cu ajutorul unor panouri de presemnalizare instalate în intersecțiile principale. Rugăm participanții la trafic să respecte indicațiile polițiștilor rutieri. Mulțumim pentru sprijin Brigăzii Rutiere București, Poliției Locale Sector 1, Poliției Locale Sector 6 și Poliției Locale a Municipiului București.

Totodată, facem un nou apel la bucureșteni ca în măsura în care este posibil să aleagă mijloacele de transport în comun în defavoarea autoturismului personal. Reabilitarea și consolidarea podului Grant este necesară și de importanță majoră pentru siguranța tuturor participanților la trafic.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat în această dimineață (luni - n.r.) și pe toată perioada lucrărilor. Îi asigurăm pe bucureșteni că monitorizăm în permanență starea traficului și vom lua măsuri suplimentare acolo unde situația o va impune”, transmite, într-un comunicat de presă, Primăria Municipiului București.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close