Antena 3 CNN Actualitate Locale Mașină de poliție, implicată într-un accident rutier, în timp ce urmărea un autoturism

Mașină de poliție, implicată într-un accident rutier, în timp ce urmărea un autoturism

Mașină de poliție, implicată într-un accident rutier, în timp ce urmărea un autoturism
18 Sep 2019   •   16:15

O autospecială a Poliţiei a intrat în coliziune, miercuri, pe principalul bulevard din Zalău, cu o maşină pe care o urmărea pentru că trecuse pe culoare roşie a semaforului, iar şoferul nu oprise la semnalizarea poliţiştilor.

"În timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere a traficului rutier, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au efectuat semnalul regulamentar de oprire al unui autoturism, care circula pe bulevardul Mihai Viteazul, din municipiul Zalău, şi care nu a respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului electric. Conducătorul auto nu a oprit la semnalul poliţiştilor, aceştia pornind în urmărirea lui, iar la scurt timp a frânat brusc şi a intrat în coliziune cu autospeciala poliţiei", se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

Potrivit sursei citate, după impact, şoferul a coborât din maşină şi a fugit, însă poliţiştii l-au prins în scurt timp, în curtea unui imobil, acesta fiind un adolescent de 19 ani, din municipiul Zalău.

"Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că tânărul în cauză avea permisul de conducere suspendat, ca urmare a unui eveniment rutier ce a avut loc în judeţul Harghita şi care a fost soldat cu pagube materiale", se mai arată în informarea menţionată.

Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă, în valoare de 725 lei, pentru neoprire la semnalul regulamentar al poliţiştilor şi a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: accident masina politie Zalau autospeciala
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close