Antena 3 CNN Actualitate Locale Loredana, criminala din Mangalia care şi-a înjunghiat cea mai bună prietenă, încă 30 de zile în arest. Avocat: "Ea se aşteaptă la cea mai severă măsură"

Loredana, criminala din Mangalia care şi-a înjunghiat cea mai bună prietenă, încă 30 de zile în arest. Avocat: "Ea se aşteaptă la cea mai severă măsură"

Loredana, criminala din Mangalia care şi-a ucis cea mai bună prietenă, va mai sta după gratii încă 30 de zile. 

Loredana, criminala din Mangalia care şi-a înjunghiat cea mai bună prietenă, încă 30 de zile în arest. Avocat: "Ea se aşteaptă la cea mai severă măsură"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Cătălina Smereca    |    28 Aug 2023   •   15:10

Decizia vine după ce măsura arestului preventiv care-i expira astăzi i-a fost prelungită de Tribunalul din Constanţa.

Loredana a fost adusă la instanţa la ora 12, cu duba de poliţie, direct de la arestul IPJ Constanţa. 

De când a fost reținută de polițiști, Loredana și-a recunoscut vina. A declarat că regretă fapta şi a precizat că nu a fost conştientă de ceea ce a făcut. 

De acest lucru vrea să se folosească acum și avocatul apărării în faţa instanţei. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Criminaliștii cred că tânăra a avut discernământ în momentul în care a comis crima. Așa se explică și faptul că ulterior a dat dovadă de sânge rece, când a pus-o în valiză pe prietena ei, a dus-o în parc iar mai apoi s-a întors la locul crimei, a curățat locul, iar în final s-a odihnit puțin pentru ca mai apoi să meargă la serviciu. 

"Loredana a cerut ea să rămână după gratii, pentru că nu consideră că trebuie să fie pusă în libertate raportat la cele întâmplate.

Ea se aşteapta inclusiv la cea mai severă măsură care poate fi luată de către instanţa de judecată", adică "o pedeapsă de 20 de ani", a declarat Cristian Ion, avocatul Loredanei.

Pedeapsa în cazul faptei de omor calificat poate merge până la 20 de ani de închisoare, însă avocatul care o apără pe Loredana speră ca aceasta să nu primească mai mult de opt ani.

---------------

Ştirea iniţială

Procurorii au cerut prelungirea arestului preventiv pentru criminala din Saturn, Loredana, care şi-a înjunghiat cea mai bună prietenă.

Tânară care şi-a ucis cea mai bună prietena şi i-a ascuns cadavrul într-o valiză vrea la rândul ei să rămână după gratii. 

Fata de 18 ani va fi adusă astăzi în fața magistraților din Constanța cu propunere de prelungire a arestului preventiv pentru 30 de zile. 

Inițial, tânăra a ales să nu conteste această decizie a magistraților asupra faptei sale.

Citeşte şi: "Iub, dacă o să mor, am făcut bani şi să iei sicriu din banii mei". Gluma macabră pe care o făcea Alina înainte de a fi omorâtă de cea mai bună prietenă

Este vorba despre crima de la Mangalia, acolo unde o tânără de 18 ani a înjunghiat-o pe cea mai bună prietenă a sa, într-o cameră de hotel. După toată această crimă, i-a abandonat trupul sub o bancă dintr-un parc din localitate.

În tot acest timp pe care l-a petrecut în spatele gratiilor, Loredana a fost supusă și unor expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul în care a produs crima.

Crima din Mangalia, tragedia care a şocat o ţară întreagă

Tragedia s-a produs în noaptea de 5 spre 6 august 2023, atunci când Loredana (18 ani) a ucis-o pe prietena ei cea mai bună, Alina (18 ani), într-un moment de furie.

După ce şi-a dat seama că i-a luat viaţa prietenei sale, Loredana a pus la cale un plan pentru a scăpa nepedepsită şi a pus trupul într-o valiză pe care a transportat-o ulterior cu un taxi. Iniţial, a avut intenţia de a merge cu valiza în judeţul Vaslui, însă s-a răzgândit atunci când taximetristul din Mangalia a refuzat cursa.

Vezi şiDoi tineri au fost filmați în parcul din Mangalia, la scurt timp după ce criminala a aruncat cadavrul Alinei sub o bancă

Într-un final, ea a ajuns în parcul Tosca din Mangalia, acolo unde a aşezat cadavrul sub o bancă, apoi s-a întors în camera de hotel în care era cazată. Acolo, ea a început să şteargă urmele crimei şi apoi a scăpat de arma cu care i-a luat viaţa Alinei. A doua zi, tânăra a mers la locul de muncă, acolo de unde a şi fost luată de poliţiştii care au investigat crima.

Loredana Atănăsoaie a fost arestată preventiv pentru următoarele 30 de zile, fiind acuzată de omor, faptă pe care a şi recunoscut-o atât în faţa procurorilor, cât şi în faţa judecătorilor prin declaraţia pe care a dat-o.

×
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close