Antena 3 CNN Actualitate Locale Județul unde sute de locuitori primesc indemnizații de handicap, deși sunt sănătoși

Județul unde sute de locuitori primesc indemnizații de handicap, deși sunt sănătoși

Județul unde sute de locuitori primesc indemnizații de handicap, deși sunt sănătoși
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    03 Oct 2019   •   15:27

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii efectuează cercetări într-un dosar penal, în baza delegării Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, sub aspectul comiterii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate acestora.

„Astfel, la data de 1 octombrie a.c., poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au pus în aplicare 21 de mandate de percheziţie domiciliară, toate pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, dintre care 2 la sediile unor instituţii publice, 2 la cabinetele unor medici de specialitate, un mandat la sediul unei persoane juridice şi 16 mandate la domiciliile sau reşedinţele unor persoane fizice. Totodată, au fost puse în aplicare 45 de mandate de aducere pe numele unor persoane care ar fi fost implicate în comiterea faptelor.

Din cercetările efectuate până în prezent, a reieşit faptul că, începând din anul 2017 şi până în prezent, două femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 52 şi 60 de ani, ar fi intermediat pentru diferite persoane de pe raza judeţului obţinerea unor acte medicale false, care ar releva situaţii medicale grave şi care ulterior ar fi fost folosite în vederea solicitării şi obţinerii, pe nedrept, de diferite prestaţii sociale, în special indemnizaţii de handicap.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost ridicate agende personale, documente şi înscrisuri medicale, scripte de evidenţă contabilă şi alte categorii de înscrisuri cu valoare probatorie şi care pot ajuta la soluţionarea cauzei. De asemenea, au fost identificate şi ulterior indisponibilizate sume de bani, în scopul acoperirii prejudiciului cauzat, şi au fost identificate bunuri mobile şi imobile, în vederea aplicării măsurii sechestrului asigurător penal, în perioada imediat următoare.

La data de 2 octombrie a.c., procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile faţă de cele trei persoane, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals şi înşelăciune”, arată un comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close