Antena 3 CNN Actualitate Locale Istoricul Daniel Iancu, reclamat de vecini că are prea multe cărți: "Sunt amplasate în toate camerele, inclusiv în bucătărie"

Istoricul Daniel Iancu, reclamat de vecini că are prea multe cărți: "Sunt amplasate în toate camerele, inclusiv în bucătărie"

Situaţie neobişnuită într-un bloc din Deva. Istoricul şi publicistul Daniel Iancu a fost reclamat de vecinii săi pentru că are prea multe cărţi. Locatarii se tem că, din această cauză, blocul s-ar putea prăbuşi.

Istoricul Daniel Iancu, reclamat de vecini că are prea multe cărți: "Sunt amplasate în toate camerele, inclusiv în bucătărie"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    27 Feb 2024   •   09:40

Totul a început zilele trecute, când scriitorul Daniel Iancu a postat un mesaj pe pagina sa de socializare în care susţinea, în glumă, că vecinilor le este teamă că blocul s-ar putea prăbuşi din cauza cărţilor. De aici subiectul a luat imediat amploare.

"Asta se numește bibliofilie, care înseamnă iubitor de cărți mai este încă un termen care se numește ceva de genul 'cel care este obsedat de cărți' și eu sunt unul dintre ei.", a spus Daniel Iancu, la Antena 3 CNN.

Scriitorul povestește că a fost reclamat de vecinii săi de bloc la asociația de proprietari.

"Totul a pornit de la o glumă făcută pe Facebook. 90% dintre cei care scriu despre mine, că sunt mii, scriu bine, iar 10% na, cârcotași", a explicat acesta.

"Vecinii au spus că nu e bine să se pună cărțile pe casa scării, că sunt depozitate acolo trei rafturi și că dacă vine acolo un om sau un copil și aruncă o țigară pot lua toți foc", a explicat reprezentantul asociației de locatari.

Istoricul are acum o colecţie de aproximativ 20.000 de volume, o parte fiind în biblioteca din apartamentul său, iar restul pe casa scării sau pe terasa blocului.

"Sunt amplasate în toate camerele, inclusiv în bucătărie, sunt puse pe niște rafturi astfel încât să pot ajunge la ele și pe o parte și pe cealaltă", spune el.

"Cartea nu este, nu a fost și nu o să fie niciodată periculoasă. Nici măcar un device nu o să poată să înlocuiască aspectul unei cărți sau mirosul unei pagini.", pretinde Sebastian Bară, manager la Biblioteca Judeţeana.

Daniel Iancu are de gând să doneze o parte dintre volume, puse deja deoparte, dar nici nu se gândește să renunțe la biblioteca sa de acasă.

×
Subiecte în articol: Daniel Iancu reclamat vecini carti bloc deva
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close