Antena 3 CNN Actualitate Locale Cine este "inventatorul" aparatului de "citit în palmă" care orientează elevii din Cluj în carieră

Cine este "inventatorul" aparatului de "citit în palmă" care orientează elevii din Cluj în carieră

Elevii din Cluj vor fi testați prin scanarea palmelor pentru a descoperi ce carieră li se potrivește. Totul este posibil datorită unui dispozitiv inventat de un român.

Cine este "inventatorul" aparatului de "citit în palmă" care orientează elevii din Cluj în carieră
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Ian 2024   •   23:49

100 de elevi de clasa a XI-a din Cluj-Napoca vor fi incluși într-un proiect pilot prin care abilitățile de carieră ale adolescenților vor fi "citite în palmă" de un aparat.

Proiectul reprezintă o premieră în România și presupune testarea elevilor, cu ajutorul unui aparat special, pentru identificarea abilităților native și orientarea acestora în carieră.

Astfel, noul sistem permite realizarea profilului vocațional, înlocuind chestionarele clasice interpretate de psihologi.

Proiectul pilot, denumit "Încotro? Eu?", va fi demarat în luna februarie și va fi adresat elevilor de liceu din Cluj-Napoca.

Testarea elevilor se va face prin scanarea mâinilor timp de cinci minute

Dispozitivul a fost inventat de Dumitru Grigore, fiind vorba despre un sistem inovator, premiat la nivel național și internațional.

Dumitru Grigore este consilier pentru tehnologii avansate al societății pe acțiuni Tracia Unita, care promovează ”Școala Zalmoxiană”, potrivit paginii de internet a societății.

Foto: traciaunita.ro 

Tracia Unita SA este o societate pe acțiuni înființată in 1998 din nevoia stringentă de implicare in implementarea celor mai inovatoare tehnologii, soluții si proiecte pentru companiile de stat si private atât din țară cat si din străinătate, arată educatieprivata.ro.

Conform sursei citate, Dumitru Grigore a fost viceprimar în Năvodari și este membru al unei comisii a Academiei Române.

În CV-ul său este inclusă și calitatea de preot misionar la Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Proiectul prevede testarea elevilor prin scanarea mâinilor timp de 5 minute pentru identificarea abilităților native privind cariera lor viitoare.

Elevii din Cluj-Napoca, testați prin scanarea palmelor pentru orientarea în carieră. Dispozitivul de 2.500 de euro, inventat de un român

Dispozitivul a fost inventat de Dumitru Grigore, fiind vorba despre un sistem inovator, premiat la nivel național și internațional.

”Este un neurostimulator, pe care elevii își pun palmele. Ulterior, sunt supuși unor impulsuri electrice de voltaj foarte mic prin care le este stimulat creierul.

Creierul răspunde înapoi, moment în care scannerul intră în modul de colectare date. Procesul se repetă până se colectează date suficiente la nivel de activitate neurodermală, iar informațiile sunt interpretate de un algoritm inventat de noi”, a explicat Andrei Galoș, reprezentant Psyhometric Systems Cluj-Napoc, pentru cluj24.ro.

Aparatul de testare a elevilor costă 2.500 de euro, plus TVA, și poate fi transportat și în școli, dacă va fi cazul.

 

 

 

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close