Antena 3 CNN Actualitate Locale Incidentul nuclear din Rusia a creat isterie în România. Farmaciile din Suceava, luate cu asalt

Incidentul nuclear din Rusia a creat isterie în România. Farmaciile din Suceava, luate cu asalt

Incidentul nuclear din Rusia a creat isterie în România. Farmaciile din Suceava, luate cu asalt
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
21 Aug 2019   •   23:11

Deși autoritățile au negat că România este afectată de explozia rachetei cu încărcătură nucleară produsă în Rusia, acest lucru nu i-a liniștit pe Suceveni.

Zeci de oameni au luat cu asalt farmaciile pentru a cumpăra iodură de potasiu. Isteria a pornit în urma unui fake-news, care s-a propagat cu viteză foarte mare pe Facebook şi pe Whatapp. 

„Au fost cam 20 de persoane în fiecare farmacie care au cerut iodură de potasiu, care este un produs destul de scump. Un flacon costă la distribuitor cam 60 de lei. Aceste medicamente se dau pe bază de reţetă. Acum, legislaţia ne permite să eliberăm şi în regim de urgenţă. Urgenţa ce înseamnă? Omul să mai fi luat medicamentul, să-l fi uitat acasă, să vrea să continue un tratament şi nu are cum să ajungă la medicul de familie. Nu putem elibera medicamentele doar aşa, că se aude că sunt nişte radiaţii la mii de kilometri sau că s-a întâmplat ceva la aşa o distanţă fără ca Ministerul Sănătăţii să fi instituit o stare de alertă. Nu există această stare de urgenţă. Apoi, dacă pacientul merge la medicul de familie şi cere iodură de postasiu, ce ar putea să scrie medicul pe reţetă, ce diagnostic?”, a declarat Doiniţa Cocriş, preşedinta Colegiului Farmaciştilor din Suceava pentru Adevărul.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close