Antena 3 CNN Actualitate Locale Incendiu puternic la un hotel de patru stele din Ploieşti. Zeci de persoane au fost evacuate

Incendiu puternic la un hotel de patru stele din Ploieşti. Zeci de persoane au fost evacuate

A fost panică într-un hotel de patru stele din Ploieşti. Un incendiu violent a izbucnit, în miez de noapte, la acoperişul clădirii. Cele aproape 50 de persoane cazate în hotel au fost evacuate de urgenţă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Dec 2023   •   07:40

Flăcările au cuprins iniţial acoperişul hotelului de patru stele şi s-au întins imediat pe o suprafaţă de peste 700 de metri pătraţi. În imobil se aflau aproape 50 de clienţi, atât din Serbia, cât şi din Republica Moldova, dar şi mai multi angajaţi.

Din primele informaţii, se pare că nimeni nu a fost rănit.

"Stăteam în hotel liniştit şi colegul meu a venit şi a bătut la uşă. Eu aveam căştile şi nu auzeam alarma că aveam muzica tare şi colegul a zis să-mi iau toate lucrurile şi să ies afară. Eu mi-am luat doar documentele", a spus un tânăr care era cazat în hotel.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Ne-am lămurit în momentul ăsta pare că sunt 38 de persoane. Ca să înţelegeţi la etajul 1 dormea cineva tun, a trebuit să îl trezim şi mergem către zona de administraţie petru faptul că este clar că trebuie să îi luăm de aici", a spus Andrei Volosevici, primarul din Ploieşti.

Din primele date, incendiul ar fi pornit de la instalaţia unor panouri fotovoltaice.

"Este vorba de un scurt circuit, probabil, de la panourile fotovoltaice. Am înţeles că a ars o parte din mansardă. Nu sunt victime. Într-adevăr nu se mai poate sta aici, pentru că hotelul la momentul actual nu mai este alimentat cu energie electrică", a precizat Virgiliu Nanu, prefect Prahova.

Mai multe echipaje de pompieri s-au chinuit să stingă flăcările.

"O intervenţie destul de dificilă având în vedere amploarea obiectivului, având în vedere ora la care s-a produs, în ideea că nu a fost nimeni să lucreze în acel moment. Toţi locatarii hotelului erau la ora de somn.

Am intervenit cu un număr de şapte autospeciale de apă şi spumă, trei autoscări, o descarcerare, două ambulanţe", a transmis Nicolae Tudoroiu, inspector ;ef ISU Prahova.

Incendiul a fost lichidat, iar persoanele cazate au fost mutate la un hotel din apropiere. 
 

 

×
Subiecte în articol: incendiu hotel Ploiești
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close