Antena 3 CNN Actualitate Locale Un incendiu de pădure din zona Lăpuşna s-a extins pe circa 40 de hectare din cauza vântului

Un incendiu de pădure din zona Lăpuşna s-a extins pe circa 40 de hectare din cauza vântului

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş a anunţat că incendiul de pădure din Munţii Gurghiului, din zona Lăpuşna, s-a extins pe o suprafaţă de circa 40 de hectare din cauza vântului puternic.

Un incendiu de pădure din zona Lăpuşna s-a extins pe circa 40 de hectare din cauza vântului
Sursa foto: ISU Mures
de Silvia Preda    |    15 Apr 2024   •   23:32

Au fost suplimentate forţele şi mijloacele de intervenţie.

"Având în vedere condiţiile meteorologice (vântul puternic), misiunea pentru localizarea şi limitarea incendiului este încă în dinamică. Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 40 hectare. În jurul orei 19,00, la locul indicat s-au suplimentat forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sighişoara şi Secţia de Pompieri Sărmaşu, respectiv 40 pompieri militari, precum şi 40 de lucrători din cadrul Ocoalelor Silvice Lăpuşna şi Fâncel şi patru pompieri voluntari din cadrul SVSU Ibăneşti (...).

Intervenţia pompierilor şi a personalului în sprijin se concentrează, în principal, pe crearea unei linii de protecţie pentru limitarea propagării incendiului", a precizat ISU Mureş.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi urmări mai multe imagini cu incendiul:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pompierii militari au arătat că la sosirea forţelor de intervenţie, luni după-amiază, incendiul se manifesta cu flacără, la nivelul unei păduri de răşinoase, pe aproximativ 20 ha, echipajele acţionând pe un teren greu accesibil, versanţii fiind extrem de abrupţi.

În prima fază a intervenţiei, la incendiu au acţionat mijloace şi pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Reghin, precum şi forţe şi mijloace din cadrul Ocolului Silvic Mureş, Salvamont Mureş şi SVSU Ibăneşti.

La nivelul inspectoratului s-a activat grupa operativă.

Acțiunea de stingere este în dinamică.

×
Subiecte în articol: incendiu padure Lăpuşna
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close