Antena 3 CNN Actualitate Locale Primele imagini cu drona căzută lângă Brăila. Marcel Ciolacu: "După cum arată craterul, nu avea explozibil!"

Primele imagini cu drona căzută lângă Brăila. Marcel Ciolacu: "După cum arată craterul, nu avea explozibil!"

Antena 3 CNN a difuzat imagini cu drona căzută în Insula Mare a Brăilei.

de Alexandra Ghețea    |    29 Mar 2024   •   15:21

Incidentul a fost semnalat de localnici vineri dimineața, în contextul în care Rusia a lansat un nou atac nocturn masiv, cu rachete și drone, asupra Ucrainei.

Primele suspiciuni legate de drona căzută în România sunt că acest aparat ar fi fost lansat de forțele ruse.

"Primele imagini cu aparatul de zbor prăbușit lângă Brăila au determinat autoritățile să reacționeze, după mai multe ore de tăcere.

Inițial, informațiile legate de căderea dronei au fost puse la îndoială, însă după ce fotografiile cu resturile aparatului prăbușit au apărut în spațiul public, reprezentanții Ministerului Apărării s-au văzut nevoiți să recunoască faptul că un aparat de zbor, posibil o dronă, s-a prăbușit în zona Brăilei.

Ministerul și reprezentanții altor instituții fac cercetări în acest caz și caută să vadă despre ce aparat este vorba.

Sursele noastre spun că este vorba despre o dronă rusească.

Premierul Ciolacu: "Se vede după crater că nu avea explozibil"

Acum, resturile acesteia se află în mâinile autorităților.

Pentru recuperarea lor au fost mobilizați mai mulți militari și a fost trimis un elicopter care a survolat zona", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Alexandra Ghețea.

În GALERIA FOTO următoare, imagini cu resturile recuperate de la locul prăbușirii din Insula Mare a Brăilei:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că, judecând după craterul făcut la prăbușire, drona de la Brăila nu avea explozibil la bord.

"Dacă ne uităm la crater, nu a avut explozibil, de aceea, nu putea să producă daune, chiar dacă ar fi căzut în altă zonă. Sperăm să evităm cât mai mult aceste evenimente", a spus Ciolacu.

Întrebat dacă drona era de proveniență rusească, șeful guvernului a insistat că trebuie așteptate rezultatele investigației oficiale.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close