Antena 3 CNN Actualitate Locale Un ieșean s-a trezit cu un excavator și o echipă de muncitori în curtea sa, care au început să sape și să facă un drum asfaltat

Un ieșean s-a trezit cu un excavator și o echipă de muncitori în curtea sa, care au început să sape și să facă un drum asfaltat

Un bărbat din Iași s-a trezit pe proprietatea sa cu un excavator și o echipă de muncitori care au început să sape și să construiască un drum în curtea sa.

Un ieșean s-a trezit cu un excavator și o echipă de muncitori în curtea sa, care au început să sape și să facă un drum asfaltat
Sursa foto: ziaruldeiasi.ro
de Georgiana Adam    |    10 Mar 2024   •   15:30

Omul a sunat la 112, dar poliția a refuzat să intervină, spunându-i să se înțeleagă cu primarul.  

Totul s-a întâmplat pe 1 martie, atunci când un bărbat din localitatea ieșeană Dumești s-a trezit cu muncitorii care au început să sape de zor și să construiască un drum în curtea sa.

Disperat, omul le-a cerut să întrerupă lucrările, dar nici muncitorii, nici poliţistul chemat să constate incidentul nu l-au băgat în seamă.

Mai mult, omul legii i-a spus să discute cu primarul din Dumeşti.

Bărbatul are acte de proprietate asupra terenului, inclusiv o hotărâre judecătorească prin care primăria era obligată să elibereze terenul, dar edilii o ignoră și continuă să construiască pe pământul omului.

Așa a ajuns ieșeanul să aibă 33 de metri de canalizare și un cămin de vizitare construite pe proprietatea sa, fără ca nimeni să-i fi cerut voie. 

Acum, primăria a trecut direct la construirea unui drum asfaltat, tot prin curtea sa.

Bogdan Gîlcă a chemat în judecată primăria comunei Dumeşti în ianuarie 2020, cerând obligarea acesteia la demontarea reţelei de apă-canal de pe terenul său ori obligarea acesteia la plata unei chirii. 

Din punctul de vedere al primăriei, reclamantul era cel care nu respecta aliniamentul faţă de stradă, iar terenul său ieşea în drumul public. Ţevile ar fi fost instalate exclusiv sub drumul public. 

Sentinţa care îi dă dreptate reclamantului pune primăria în imposibilitatea de a continua lucrările gândite iniţial pe o porţiune de teren considerată a fi domeniul public.

Expertiza solicitată de magistraţi a demonstrat că între terenul proprietarului şi domeniul public nu exista o suprapunere, iar conducta de canalizare trece pe o lungime de 33 de metri prin terenul lui Bogdan Gîlcă, teren pe care a fost construit şi un cămin de vizitare, potrivit ziaruldeiasi.ro.

×
Subiecte în articol: Iași drum asfaltat curte
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close