Antena 3 CNN Actualitate Locale Ieșenii, nemulțumiți de operele de artă din oraş, au început să le distrugă | "Nu ne lăsa, Doamne! N-am putut să dorm azi-noapte, m-am cutremurat"

Ieșenii, nemulțumiți de operele de artă din oraş, au început să le distrugă | "Nu ne lăsa, Doamne! N-am putut să dorm azi-noapte, m-am cutremurat"

Iașiul se confruntă cu un val de vandalizare în cadrul celei de-a IV-a ediții a proiectului "Luna Sculptorilor Români", o manifestare ce a transformat orașul într-o expoziție de artă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Feb 2024   •   19:42

UPDATE - Se fac verificări la Iași după ce o statuie a fost lovită cu picioarele de către o femeie.

"Hidra" este, potrivit presei locale, opera sculptorului Costin Ioniță și simbolizează lipsa de umanitate a clasei politice româneşti.

O femeie a fost filmată în timp ce dă cu piciorul în statuie. "Mai venim cu cineva, să dărâmăm, să tăiem, să facem ceva. Din gâtul lui ăsta ies niște șerpi", declară femeia.

"În urma imaginilor apărute în spațiul public, privind o persoană care lovește cu piciorul o statuie din Parcul Voievozilor din municipiul Iași, facem precizarea că polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Iași s-au sesizat din oficiu cu privire la această situație și vor fi efectuate verificări pentru stabilirea întregii situații de fapt" a transmis IPJ Iași.

Ştirea iniţială:

Mai mulți locuitori s-au arătat nemulțumiți de operele grandioase care au invadat orașul, arată un material realizat de WOW Iași. 

Statuile, care reprezintă creații ale unor artiști plastici consacrați din România, au fost vandalizate.

Autorul operei de artă spune că "Hidra" ar trebui să reprezinte clasa politică post-decembristă, dar o ieșeancă a văzut Satana şi a început să lovească statuia cu picioarele cu scopul de a o dărâma.

"Mai venim cu cineva și să dărâmăm, să tăiem, să facem ceva. Din gâtul lui ăsta ies niște șerpi… cum să fie flori?!", a spus aceasta.

Hidra din Iași a fost distrusă de localnici! Opera de artă a fost expusă în cadrul Lunii Sculptorilor Români la Iași

Publicată de WOW Iași pe Miercuri, 21 februarie 2024

"Doamne, apără-ne și păzește-ne! Nu ne lăsa, Doamne! N-am putut să dorm azi-noapte, m-am cutremurat când am văzut așa ceva", a spus o altă femeie.

"Satana, ce să reprezinte?", a mai spus un ieșean.

×
Subiecte în articol: Hidra Iași opere de arta
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close