Antena 3 CNN Actualitate Locale Haos la Alianța Dreapta Unită. Mai multe filiale din țară demisionează din cauza negocierilor purtate la centru

Haos la Alianța Dreapta Unită. Mai multe filiale din țară demisionează din cauza negocierilor purtate la centru

Abia trecută de testul validării în justiție, în perspectiva participării în alegeri, Alianța Dreapta Unită se confruntă cu o serie de scandaluri.

Haos la Alianța Dreapta Unită. Mai multe filiale din țară demisionează din cauza negocierilor purtate la centru
Sursa foto: hepta / Mediafax Foto / Valentina Sarosi
26 Mar 2024   •   14:44

Această construcție a fost agregată prin alăturarea formațiunilor neparlamentare Forța Dreptei și PMP la USR.

Însă nu toți politicienii celor trei formațiuni au agreat acest plan.

Astfel, după cazul de la Sibiu, în care șeful filialei locale Forța Dreptei a plecat din partid cu câteva sute de membri, un fenomen similar s-a înregistrat în Sălaj.

"Prin prezenta, Pop Sorin, în calitate de președinte, și Pușcaș Florin Mihai, în calitate de secretar general, anunțăm demisia noastră din partidul Forța Dreptei, Organizația Sălaj. Decizia noastră vine după o serie de deliberări și dezbateri pe tema direcției actuale a partidului și pe tema Alianței Dreapta unită", este mesajul conducerii demisionare de la Sălaj. 

Săptămâna trecută, organizația Forța Dreptei (FD) Sibiu și-a pierdut conducerea din același motiv: negocierile de la centru cu cei de la USR și PMP.

Atunci, președintele FD Sibiu a anunțat că pleacă din partid și din alianță împreună cu peste 300 de membri. 

"Direcția actuală a partidului si Alianța Dreapta Unită nu mai corespund cu viziunea și valorile noastre", au transmis demisionarii de la Sibiu.

În USR, singurul partid parlamentar din Alianța Dreapta Unită, scandalul intern continuă în jurul listei pentru europarlamentare, a cărei alcătuire discreționară a fost contestată inclusiv printr-o petiție a membrilor nemulțumiți.

Foto: Fostul premier Ludovic Orban, liderul formațiunii Forța Dreptei

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close