Antena 3 CNN Actualitate Locale Fenomen rar pe litoral: Marea Neagră a devenit roşie. Explicaţiile biologilor

Fenomen rar pe litoral: Marea Neagră a devenit roşie. Explicaţiile biologilor

Fenomen rar pe litoralul românesc, acolo unde Marea Neagră a devenit roșie. Biologii vor lua probe din apă pentru a afla ce a colorat marea, însă au o primă ipoteză.

Fenomen rar pe litoral: Marea Neagră a devenit roşie. Explicaţiile biologilor
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Feb 2024   •   17:24

Ca să afle ce a colorat marea, cercetătorii Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare Marină din Constanța vor lua probe din apă. Prima ipoteză este că o argilă roșiatică a dus la acest fenomen.

"Iar am intrat într-o porțiune de apă roșie. Pe toată coasta până în Mamaia sunt o grămadă de porțiuni, deci nu cred că este poluare. Zonele sunt mult prea mari și nu sunt hidrocarburi.

Marea Neagră are câteodată și o culoare mai deosebită, roșiatică și de regulă este o explozie algală. De data asta, în condițiile de temperaturi foarte scăzute este puțin probabil să avem de-a face cu o astfel de dezvoltare.

În urma lucrărilor de extindere costieră, de extindere a plajelor s-a depus un sediment argilos, iar această argilă roșie generează o colorare, o oarecare modificare a aspectului coloristic al mării, fără să aibă vreo implicare deosebite

Această argilă poate bloca circulația unor sisteme biologice și poate chiar colmata anumite zone de dezvoltare pe fundul mării ale algelor, ale altor animale acvatice", a spus Adrian Bîlbă, biolog.

Stațiunea de pe litoralul românesc unde care poți plăti doar 38 lei/noapte

Românii care își doresc să meargă în această vară pe litoralul românesc pot beneficia de oferte speciale de preț, în cadrul Târgului de Turism Online.

În aceste zile, românii beneficiază de oferte speciale de preț, dacă aleg să-și planifice vacanța pe litoralul românesc, în sezonul estival.

Sejururile pot fi rezervate cu reduceri de până la 54% în cele peste 200 de unități de cazare, din toate categoriile de confort și din toate stațiunile de la Marea Neagră, care participă la eveniment.

Reduceri de până la 54% la vacanțele pe litoralul românesc

Cel mai accesibil tarif pentru o noapte de cazare începe de la 38 lei de persoană într-un hotel de 2 stele din stațiunea Eforie Nord, în timp ce prețurile pentru pachetele all inclusive pornesc de la 295 lei pe cameră pe noapte, într-un hotel de 3 stele din stațiunea Saturn.

Pentru cei care preferă stațiunea Eforie Nord, sunt disponibile pachete de 5 nopți cu tarife începând de la 465 lei la un hotel de trei stele.

 

×
Subiecte în articol: Marea Neagrã Adrian Bîlbă biolog
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close