Antena 3 CNN Actualitate Locale O femeie a jefuit banca la care lucra, în Gherla, și a primit arest la domiciliu | Cât a reușit să fure în zece ani

O femeie a jefuit banca la care lucra, în Gherla, și a primit arest la domiciliu | Cât a reușit să fure în zece ani

Angajata unei bănci din Gherla și-a lăsat clienții fără bani în conturi

de Georgiana Botez    |    30 Apr 2023   •   17:44

Prejudiciul creat a fost creat pe parcursul a zece ani.

"Femeia, în vârstă de 47 de ani, avea obiceiul să golească conturile clienților și și-a desfășurat activitatea infracțională începând din 2012 și până în 2022. În această perioadă, în calitate de angajată o bancă din Gherla, femeia deschidea și, ulterior, lichida conturi bancare pe numele unor clienți, bineînțeles, fără ca aceștia să fi fost informați despre aceste activități. 

Apoi, femeia modifica datele de logare în aplicații și falsifica documente, pentru a putea accesa conturile persoanelor respective, din care ridica și transfera diferite sume de bani. Este vorba atât de conturi în lei, cât și de conturi deschise în euro.

Citește și: Suma imensă pe care a avut-o de achitat un bărbat, după ce a adormit în taxi: "Prietene, nu te mai plânge"

Anchetatorii spun că 16 persoane au fost păgubite de angajata băncii cu peste 560.000 lei și aproximativ 44.000 euro. Prejudiciul a fost recuperat parțial.

În total, aproape 160 de mii de euro.

Femeia este cercetată pentru mai multe infracțiuni, între care fals informatic, fals de înscrisuri sub semnătură privată și acces ilegal la un sistem informatic. Ea a fost reținută pentru 24h, iar ulterior plasată în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile. 

Pe numele femeii a fost dispusă măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Georgiana Botez.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close