Antena 3 CNN Actualitate Locale Explozie într-un salon de la Spitalul Movila din Ploiești! O pacientă a suferit arsuri grave

Explozie într-un salon de la Spitalul Movila din Ploiești! O pacientă a suferit arsuri grave

O explozie a avut loc într-un salon al Spitalului Movila din Ploiești. O pacientă a suferit arsuri.

de Mia Lungu    |    26 Feb 2024   •   15:07

Update 15:35 Polițiștii au transmis un comunicat privind intervenția în cazul exploziei de la Spitalul Movila din Poiești.

La data de 26 februarie a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii din cadrul Secției nr.2 de Poliție Ploiești au fost sesizați despre faptul că în incinta unei unități medicale din municipiul Ploiești ar fi izbucnit un incendiu. 

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilindu-se faptul că aspectele sesizate se confirmă, din primele verificări, reieșind faptul că incendiul ar fi izbucnit într-un salon în care se afla internată o singură pacientă, de 83 de ani. 

Pompierii sosiți la fața locului au lichidat incendiul, în urma acestuia rezultând vătămarea corporală a pacientei, care ar fi suferit mai multe arsuri la nivelul corpului, aceasta fiind transportată la o alta unitate medicală, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. 

La acest moment, polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs incendiul și luării măsurilor legale care se impun.

Update 15:12 Vârstnica era, conform ISU, în comă în momentul producerii deflagrației, dependentă de oxigen.

Prezintă arsuri pe 16% din suprafața corporală și la căile aeriene, va fi intubată și transportată la UPU Ploiești.

Știrea inițială: Explozia de luni după-amiază nu a fost urmată de incendiu, anunță ISU Prahova.

Spitalul Movila e o secția exterioară a Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

O femeie de aproximativ 80 ani a suferit arsuri. 

"Este singura victimă, este conștientă, cu arsuri pe aproximativ 50% din suprafața corporală. Se deplasează la fața locului ambulanța de terapie intensivă mobilă. De asemenea, s-au deplasat 3 autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă", a spus sursa citată.

Împrejurările producerii deflagrației nu sunt, deocamdată, cunoscute.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, niște angajați tăiau cu flexul într-un salon în care o pacientă era conectată la oxigen, moment în care ar fi avut loc explozia.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close