Antena 3 CNN Actualitate Locale Ea este Beatrice, tânara considerată unul dintre cei mai buni elevi din toate timpurile, la un colegiu din Sibiu | A primit oferte de la universităţi aflate în top 10 la nivel mondial

Ea este Beatrice, tânara considerată unul dintre cei mai buni elevi din toate timpurile, la un colegiu din Sibiu | A primit oferte de la universităţi aflate în top 10 la nivel mondial

Beatrice Cristea, olimpică și elevă în clasa a XII-a la Colegiul Lazăr, este în acest moment unul dintre cei mai buni elevi din toate timpurile ai colegiului din Sibiu, potrivit directorului şcolii. Tânăra a fost admisă la unele dintre cele mai bune universități din lume.

Ea este Beatrice, tânara considerată unul dintre cei mai buni elevi din toate timpurile, la un colegiu din Sibiu | A primit oferte de la universităţi aflate în top 10 la nivel mondial
Sursa foto: Turnulsfatului.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Feb 2024   •   19:08

Potrivit presei locale, Beatrice Cristea s-a născut și a crescut o mare parte din viața ei la Mediaș, acolo unde a terminat clasele primare și gimnaziul. Eleva a luat Evaluarea Națională cu 10 și în clasa a IX-a s-a mutat cu toată familia la Sibiu pentru că își dorea să învețe la un liceu foarte bun.

Aşa a ajuns să fie elevă a Colegiului „Gheorghe Lazăr”, la profilul matematică - informatică. Tânăra şi-a urmat drumul spre excelență iar în 2022 a devenit singura elevă din Sibiu care participa la patru olimpiade. La trei dintre ele s-a calificat la etapa națională.

În 2023 Beatrice se califica pentru etapele naționale la toate cele patru olimpiade la care a participat. A obținut bronzul la Olimpiada Națională de Fizică, iar cea de Științele Pământului care trebuie să excelezi la patru materii s-a calificat în lotul național reprezentând colegiul la care a învățat și, implicit, Sibiul, în India.  

Astfel datorită rezultatelor ei extraordinare directorul colegiului Lazăr din Sibiu a opinat că Beatrice este  în acest moment, unul dintre cei mai buni elevi ai colegiului din toate timpurile, notează turnulsfatului.ro.

Beatrice, tânăra considerată unul dintre cei mai buni elevi din toate timpurile

"Suntem extrem de mândri de ea pentru că este un copil extraordinar. Atâta pasiune și atâta curiozitate în spatele acestei pasiuni, rar mi-a fost dat să văd. Altfel nu se poate explica cum s-a angajat în atâtea tipuri de competiții și la atâtea discipline. Pe toată perioada liceului a avut rezultate excepționale. Este unul dintre cei mai buni copii pe care eu i-am văzut în școala noastră vreodată", spune directorul colegiului Lazăr din Sibiu. 

Tânăra s-a înscris la cele mai bune universități din Anglia, Franța și SUA. Până acum a fost admisă în Franța și a primit oferte de la cinci universități din Anglia aflate în top 10 la nivel mondial.

Beatrice crede că decizia finală va fi luată la vară, însă în acest moment crede că i se potrivește cel mai bine Institutul Politehnic din Paris.

"Ce iubitor al matematicii sau fizicii nu ar fi mândru să studieze acolo unde au absolvit Cauchy, Carnot sau Coriolis? (n.r. mari matematicieni, fizicieni și ingineri ai lumii ). Pentru mine este, cu siguranță o onoare”, spune Beatrice.

Nu s-a decis încă ce vrea să devină după terminarea facultății pe care o va alege, dar îi place să creadă că i se potrivește cercetarea.

×
Subiecte în articol: eleva Sibiu colegiu
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close