Antena 3 CNN Actualitate Locale Doi români, renumiți pentru prăjiturile lor în Germania, se întorc în țară, după 14 ani: "Orice început este greu”

Doi români, renumiți pentru prăjiturile lor în Germania, se întorc în țară, după 14 ani: "Orice început este greu”

Doi români, cunoscuţi pentru cofetăria lor în Germania, au luat decizia de a se întoarce în ţară. Anunţul emoţionant a fost făcut de cei doi, după 14 ani în care au locuit departe de România.

Doi români, renumiți pentru prăjiturile lor în Germania, se întorc în țară, după 14 ani: "Orice început este greu”
Sursa foto: Captură Youtube
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mar 2024   •   12:28

Familia Iftode a luat decizia de a reveni în România, după 14 ani în care a locuit în Germania. Cei doi români au păşit în spaţiul german în 2010 şi au început o nouă viaţă acolo lucrând în construcţii. 

Ulterior, cei doi au vrut să se autodepăşească şi şi-au deschis propria afacere -  o cofetărie.

"Vrem să facem un anunț foarte important. Noi suntem familia Iftode, suntem de 14 ani în Germania și de 9 ani avem o cofetărie.

Am ajuns în Germania în anul 2010, când ne-am apucat de construcții, pentru că era lucrul cel mai simplu pe care îl putea face.

Eu aveam atunci 52 de ani și peste tot unde am încercat să mă angajez mi se spunea că deja sunt prea bătrân. Dar eu nu mă consideram deloc, nici acum, pentru că sunt și mai motivat de ceea ce fac. Ei bine și după un timp de muncit în construcții soția și-a dorit să ne apucăm de făcut prăjituri și torturi.”, spune bărbatul.

"Aceasta era o dorință mult mai veche de a mea, de a face prăjituri. Iar faptul că soțul meu a acceptat, am considerat că a fost o dovadă de dragoste din partea lui, pentru că nu a fost un drum ușor. Acest lucru a necesitat din partea noastră o implicare extraordinar de mare din toate punctele de vedere”, îl completează soția. 

"Orice început este greu”

Într-un mesaj plin de emoție, cei doi români au recunoscut că orice afacere nouă presupune efort și implicare, dar merită. Cu o experiență de 9 ani în spate, cuplul a ajuns la concluzia că este momentul să se întoarcă în România, unde vor continua cu alte proiecte, scrie stiridiaspora.ro.

"Orice afacere deschisă de la 0, nimeni să nu se aștepte că este pe profit din primul an. Ca să îți câștigi banii înapoi după investiții și să faci profit trebuie să produci, iar ca să faci asta trebuie să fii cunoscut, ai nevoie de foarte multă implicare. După 9 ani de când am deschis această cofetărie, putem spune că avem experiență. Orice început este greu, dar acum avem satisfacția lucrului împlinit. 

După 14 ani, vrem să ne întoarcem în România, de aceea facem acest video, să ne luăm rămas bun de la toți clienții pe care i-am avut aici la cofetărie, au contribuit la creșterea noastră. Datorită lor am diversificat paleta de torturi și am căutat să facem cele mai bune rețete”, spune soțul.

"Eu încurajez și vreau să vă spun că indiferent de țara în care sunteți, afacerile de familie rămân cele mai puternice. Legătura mai presus de angajat-angajator dintre noi a contribuit foarte mult la succesul nostru. 

Vom continua activitatea chiar dacă ne mutăm și vom fi alături de absolut toată lumea care își dorește să învețe după rețetele și după tehnicile noastre. Ne bucurăm de timpul pe care l-am petrecut aici în Germania”, mărturisește femeia.

"Nimic nu se încheie, doar ne schimbăm locația”

Planurile lor pentru viitorul în România sunt ambițioase și pline de entuziasm.

"Planul pe care îl avem noi pentru România: ne-am cumpărat o casă și vrem să o transformăm într-o pensiune cu 7 căsuțe și pentru că avem 7 copii, fiecare va purta numele unuia. Și printre altele, vrem să facem acolo, pentru cursantele care se înscriu la cursul nostru, o facilitare de a face concediul acolo, cu soțul, cu copiii. Vom asigura toate condițiile pentru un concediu plăcut, vom avea pachete de 5 zile cu activități. Concediul pe care îl va petrece fiecare familie acolo va fi de neuitat! 

Nimic nu se încheie, doar ne schimbăm locația. Viața continuă, iar decizia noastră este să continue de acum încolo în România. Vă mulțumim tuturor”, spun cei doi români în finalul clipului.

×
Subiecte în articol: romani cofetarie Germania România
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close